Pod Dubňom sa hral pekný futbal, Košice však na Žilinu nestačili

TA3 TASR
31.5.2014 19:58

Futbalisti MŠK Žilina víťazne zakončili svoje tohtosezónne účinkovanie v Corgoň lige 2013/2014. V zápase sobotňajšieho záverečného 33. kola si poradili pred svojimi fanúšikmi s hráčmi MFK Košice 3:2 (2:1).

Pod Dubňom sa hral pekný futbal, Košice však na Žilinu nestačili
TASR

MŠK Žilina - MFK Košice 3:2 (2:1)

Góly: 14. a 81. Jelič, 35. Guba - 33. Haskič, 79. Sekulič. Rozhodoval: Šuniar,  ŽK: Jelič - Šinglár, 1073 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Vavro (72. Škriniar), Hučko - Pečovský - Guba, Škvarka (63. Paur), Káčer, Mihalík (62. P. Jurčo) - Jelič

Košice: Ružinský - Kavka, Ostojič, Huk (46. T. Kubík) - Šinglár, Korijkov - Sekulič, Pačinda - Haskič, Diaby, Skvašík

Pod Dubňom mohli ísť do vedenia hostia, ale Skvašík v 7. minúte technickou strelou iba tesne minul Krnáčov ľavý vinkel. O tri minúty neskôr zahodil na druhej strane dobrú šancu Škvarka, keď zvnútra šestnástky minul priestor brány. Ale v 14. minúte košický stopér Huk nezachytil rýchly pas na Gubu, ten unikol voľným priestorom po pravej strane a jeho prihrávka do šestnástky na Jeliča napokon aj s tečom brániaceho Ostojiča skončila v bráne - 1:0. Ťažko povedať, či Jelič loptu naozaj trafil, ale gól bol pripísaný jemu. V 23. minúte to bol opäť Guba, kto robil vietor v košickej šestnástke, z pravej strany sa predral až ku koncovke, ale pozorný Ružinský loptu vyrazil a obrana sa o ňu už postarala. O štyri minúty neskôr si Haskič nabehol do žilinskej šestnástky na výborný dlhý center a keby bol vybiehajúci Krnáč iba na pol sekundy zaspal, Košice mohli vyrovnať. Napokon bol z toho riskantný, ale účinný zákrok domáceho gólmana. Po rohovom kope v 34. minúte vyhral hlavičkový biliard pred žilinskou bránou Haskič a dostal loptu do siete - 1:1. Z vyrovnávajúceho gólu sa však Košice tešili iba dve minúty, Mihalík rozbehol protiútok po ľavej strane, odkiaľ poslal výbornú prihrávku do pokutového územia, kam si dobre nabehol Guba a na dvakrát dostal loptu za chrbát Ružinského - 2:1.

Po zmene strán mali viac z hry hostia, čo bolo pochopiteľné. Zdalo sa, že Žilina chce hrať zodpovedne v defenzíve a vyčkávať na protiútoky. Zaujal až technický pokus v 59. minúte z kopačky Skvašíka, ktorý to podobne skúšal aj na začiatku prvého polčasu, ale jeho strela sa opäť medzi žrde nevtesnala. V 65. minúte zamotali hlavu domácej obrane v šestnástke Haskič s Diabym, ktorí si vtipne vymenili loptu, ale do streleckej príležitosti sa napokon ani jeden z nich nedostal, i keď nechýbalo veľa. O štyri minúty neskôr mohol po rohovom kope vyrovnať Korijkov, ale Krnáč na bránkovej čiare zasiahol naozaj výborne. V 77. minúte sa všetci hráči iba prizerali Pačindovej nenápadnej prízemnej polostrele, ktorá napokon iba o pár centimetrov minula Krnáčovu ľavú žrď. Od tohto momentu neprešli ani dve minúty a Žilinčania po nenápadnej košickej akcii doplatili na svoju pasivitu, Diaby na ľavej strane priťukol loptu Sekuličovi a ten prestrelil Krnáča - 2:2. Tento gól však "šošonov" nezlomil, iba prebudil vzdor v Jeličovi, chorvátsky útočník už o necelých 120 sekúnd parádnou strelou do vinkla z hranice šestnástky upravil na konečných 3:2.

Hlasy:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Pekný futbal. Súper sem neprišiel brániť, hral dopredu, no platil naňho rýchly protiútok, o ktorý sme sa snažili. V prvom polčase sme hrali naozaj dobre a mali sme prevahu. V druhom polčase to bolo trochu horšie, Košice vyrovnali, no ku cti chlapcom slúži, že dokázali zdvihnúť hlavy a krásnym gólom Jeliča napokon ešte zápas vyhrali. Druhá polovica tohto zápasu nám však opäť ukázala, že máme na čom pracovať."

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Videli sme pre diváka pekný zápas s množstvom šancí. Nám dnes chýbali piati hráči základnej zostavy, ale myslím si, že napriek tomu náhradníci odohrali dobrý duel. Mne sa to páčilo. Teraz môžeme ísť na dovolenku."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok