Republiková rada zvolila Luciu Žitňanskú za podpredsedníčku strany

TASR
31.5.2014 14:24

Republiková rada Most-Híd dnes zvolila za podpredsedníčku strany Luciu Žitňanskú. Okrem toho sa rokovaní hodnotili voľby do Európskeho parlamentu a začalo sa s prípravou na voľby do samospráv. Informovali o tom dnes predstavitelia strany.

Republiková rada zvolila Luciu Žitňanskú za podpredsedníčku strany
SITA

"Som presvedčená, že na Slovensku je veľa ľudí, ktorí chcú, aby popri Smere a zdá sa, že aj silnejúcej konzervatívnej ponuke, existovala aj občianska ponuka - ponuka občianskej strany, ktorá bude oslovovať voličov programom, v ktorom okrem sociálno-ekonomických otázok budú na poprednom mieste aj otázky spravodlivosti, rovnosti pred zákonom bez ohľadu na pôvod, národnosť, vierovyznanie," povedala Žitňanská na tlačovej konferencii po rokovaní.

Na Republikovej rade sa podľa nej hovorilo aj o aktuálnej novele ústavy, ktorá okrem ochrany manželstva rieši aj zmeny v justícii. "Tieto zásadné zmeny, ktoré prichádzajú, sú v priamom rozpore s tým, čo sa usilovala Radičovej vláda – otvoriť justíciu verejnej kontrole," zhrnula bývalá ministerka spravodlivosti vo vláde premiérky Ivety Radičovej. Žitňanská vymení na mieste podpredsedu strany Rudolfa Chmela, odobriť by to mal ešte septembrový snem.

Predseda strany Béla Bugár hodnotil výsledky eurovolieb pre Most-Híd veľmi pozitívne. "Ja si myslím, že strana je silnejšia, lebo sa nám podarilo získať jedno miesto poslanca Európskeho parlamentu," povedal. József Nagy bude prvým europoslancom z tejto strany, no Bugár pripomenul, že počas minulých eurovolieb ešte neexistovala.

Ďalej informoval o prijatom uznesení, podľa ktorého bude koalície v okresných a krajských mestách v nadchádzajúcich voľbách do samospráv schvaľovať Republikové predsedníctvo strany a nie okresní a krajskí zástupcovia.

"Najbližšie voľby sú do samospráv, my dnes začíname prácu na kampani a samozrejme na tom, aby sme mali dobrých kandidátov do týchto volieb," uviedol podpredseda Mostu-Híd László Solymos s tým, že bola prijatá metodika na tieto voľby. Dodal, že stranu čaká septembrový snem, na ktorom sa bude oslavovať päťročné výročie strany, budú sa voliť členovia predsedníctva a republikovej rady a na rad príde aj zmena stanov a nové logo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok