Kiska si vybral poradcov aj hovorcu

SITA TASR
29.5.2014 13:53

Hovorcom zvoleného prezidenta Andreja Kisku bude novinár z Televízie JOJ Peter Petrus. Rozhovor s Kiskom odvysielali dnes v Rádiu Expres v relácii Braňo Závodský Naživo.

Kiska si vybral poradcov aj hovorcu
SITA

Zvolený prezident predstavil aj tím svojich poradcov. "Môžme to nazvať sedem statočných, ktorí so mnou do paláca pôjdu. Je to šesť poradcov a jeden hovorca," vyhlásil Kiska.

O tom, že bude mať siedmich poradcov, informoval Kiska už na tlačovej konferencii 14. mája. Ich kompletný zoznam prezradil dnes.

V médiách sa už skôr objavili mená bývalého šéfa Ústavného súdu SR Jána Mazáka a niekdajšieho diplomata Martina Bútoru. Kiska potvrdil, že títo odborníci s ním pôjdu do paláca.

Ďalšími poradcami novozvolenej hlavy štátu sú niektorí členovia jeho volebného tímu z prezidentskej kampane. Kiska v Rádiu Expres menoval Tomáša Lehotského, Rada Baťu a Sergeja Michaliča.

Bývalý novinár Baťo bol šéfom Kiskovej volebnej kampane a v minulosti bol hovorcom a poradcom premiérky Ivety Radičovej. Michalič v minulosti pracoval pre SDKÚ-DS.

Posledným poradcom Kisku bude novinár, bývalý zástupca šéfredaktora v denníku Sme a neskôr poradca bývalého ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika Roman Krpelan.

Kiska vysvetlil, že Bútora mu bude radiť v oblasti zahraničnej politiky, očakáva však od neho aj sociologické stanoviská týkajúce spoločnosti. Mazák bude jeho expertom pre oblasť práva a justície.

S Michaličom a Baťom chce Kiska v budúcnosti rozoberať otázky vnútroštátnej aj zahraničnej politiky. Lehotský, ktorý je pri Kiskovi už desať rokov, bude mať na starosti podľa slov novozvoleného prezidenta manažment a riadenie. Krpelan bude pre hlavu štátu zabezpečovať komunikáciu s verejnosťou.

Kiska bude mať zrejme aj ďalších externých poradcov. "Okrem toho, že mám ľudí, ktorí so mnou do paláca idú, hlási sa mi aj široký tím veľmi špičkových ľudí, ktorých na Slovensku máme, a ktorí mi chcú radiť a chcú mi pomôcť zmeniť naše Slovensko," uviedol v Rádiu Expres bez ďalších podrobností.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok