Kuzminová a Farkašová dostali najvyššie štátne vyznamenania

SITA
26.5.2014 16:12

Dvojnásobná olympijská víťazka v biatlone Anastasia Kuzminová si dnes z rúk prezidenta Ivana Gašparoviča prevzala najvyššie štátne vyznamenania Rad Ľudovíta Štúra I. triedy za významné zásluhy o rozvoj slovenského športu a šírenie dobrého mena krajiny v zahraničí.

Rovnaké ocenenie dostala aj paralympijská víťazka Henrieta Farkašová.

Na slávnosti nechýbali ani predsedovia Slovenského olympijského výboru a Slovenského paralympijského výboru František Chmelár a Ján Riapoš. Slovenský olympijský výbor nedávno udelil Ivanovi Gašparovičovi štatút čestného člena.

"Toto ocenenie je pre mňa výnimočné. Bola som prekvapená, keď ma oslovili, že pán prezident má ochotu sa stretnúť a čaká na mňa ocenenie. Som rada, že reprezentujem Slovensko a šírim dobré meno tejto krajiny na svetovej úrovni. Toto ocenenie, ako povedal pán prezident, je aj poďakovaním občanov Slovenska. Sú to iné emócie pri preberaní ocenenia, nedá sa to porovnať s víťazstvom na olympijských hrách. Som rada, že aj na štátnej úrovni sledujú naše úspechy a aj takto nám poďakujú za našu prácu," povedala Anastasia Kuzminová, ktorá vo februári na zimných olympijských hrách v Soči získala zlato v rýchlostných pretekoch na 7,5 km a obhájila titul z Vancouveru 2010.

Henrieta Farkašová bola najúspešnejšou slovenskou športovkyňou na zimných paralympijských hrách v Soči, kde jej zavesili na krk dve zlaté a jednu bronzovú medailu. "Bola som prekvapená a potešená z tohto ocenenia. Má to pre mňa veľkú cenu. Rozšírila som si v podstate medailovú zbierku aj o tento vzácny kúsok," poznamenala Henrieta Farkašová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok