Šesták sa vracia do Bochumu

SITA
26.5.2014 11:11

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták bude opäť pôsobiť v nemeckom klube VfL Bochum, kam sa vracia z tureckého Bursasporu. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Šesták sa vracia do Bochumu
TASR

Šesták podpísal zmluvu do júna 2016. Tridsaťjedenročný rodák z Demjaty si bude znovu obliekať dres Bochumu po štyroch rokoch. Od svojho príchodu z MŠK Žilina v roku 2007 zaň strelil 28 ligových gólov.

Šesták má na pôsobenie v Nemecku pozitívne spomienky. Pri svojom premiérovom ročníku v bundeslige sa stal s 13 gólmi šiestym najlepším strelcom súťaže. Webstránka Bochumčanov tiež pripomína, že šikovný krídelník sa vrchovatou mierou zaslúžil o historický postup Slovenska na majstrovstvá sveta 2010 do Juhoafrickej republiky.

Šesták bol so šiestimi zásahmi najlepším kvalifikačným strelcom družiny Vladimíra Weissa, ktorá sa predstavila na svetovom šampionáte a dotiahla to až do osemfinále. Tradičná opora národného tímu SR po zostúpení Bochumu odohrala v II. bundeslige ešte sezónu 2010/2011, ale keď sa VfL napriek účasti v baráži nepodarilo vrátiť medzi nemeckú elitu, odišla do Turecka.

V krajine polmesiaca si Šesták najprv obliekal dres MKE Ankaragücü, kde pôsobil aj po boku krajanov Róberta Vitteka, Mareka Saparu a Štefana Seneckého. Z metropoly, kde bol ako kmeňový hráč Bochumu "len" na hosťovaní, potom prestúpil do konkurenčného Bursapsoru. Autori článku na vfl-bochum.de tiež pripomenuli Šestákovu bilanciu na tureckých ligových trávnikoch - 23 gólov v 107 stretnutiach.

"Stanislav Šesták zosobňuje cieľavedomosť, dynamiku a zakončovateľské schopnosti. Navyše dostatočne pozná prostredie, a preto nebude potrebovať dlhý čas na adaptáciu. Môže nám teda v podstate okamžite pomôcť," povedal pre klubový web športový riaditeľ VfL Bochum Christian Hochstätter.

"To, čo som zatiaľ od Šestáka videl, ma presvedčilo, že v jeho osobe získavame rutinovaného, osvedčeného hráča, ktorý dosiaľ vo všetkých svojich pôsobiskách presvedčil výkonmi a dokázal strieľať góly," vyjadril sa na margo Slováka tréner Bochumčanov Peter Neururer.

"VfL sa veľmi intenzívne usiloval o to, aby ma získal. Tento klub je sústavne dobrou adresou. Dá sa tu hrať a trénovať v absolútne profesionálnych podmienkach. Chcem prispieť k posunu klubu na vyššiu športovú úroveň. Navyše sa teším, že sa stretnem s mnohými známymi tvárami," uviedol Šesták.

VfL Bochum skončil v sezóne 2013/2014 na 15. mieste v II. bundeslige.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok