Hokejisti HC Košice spoznali mená súperov v Lige majstrov

SITA
21.5.2014 15:59

Hokejisti HC Košice sa v prvej fáze Ligy majstrov 2014/2015 predstavia v základnej A-skupine. Rozhodol o tom stredajší žreb v bieloruskom Minsku. Košičania odohrajú dve stretnutia (doma a vonku) proti fínskemu tímu Kärpät Oulu, nemeckému Kolínu Haie a českému klubu Bílí Tygři Liberec.

Hokejisti HC Košice spoznali mená  súperov v Lige majstrov
SITA

"Už pred žrebom som hovoril, že by som si prial čo najlepšie a najsilnejšie mužstvá. Pri pohľade na skupiny však nemožno povedať, že niektorá je slabá. Som teda spokojný," povedal po žrebe generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš a pokračoval: "Je to zmes rôznych líg. Bude to dobrá konfrontácia a v nej chceme čo najlepšie uspieť. Šance sú otvorené. My chceme a budeme hrať tak, aby sme boli čo najlepším súperom. Protivníci to budú mať s nami ťažké."

Do každej z jedenástich základných skupín priradili jedno mužstvo zo všetkých štyroch košov pri zachovaní podmienky, že v jednej skupine nemôžu hrať dva kluby z jednej krajiny. Do osemfinále sa kvalifikujú víťazi jedenástich štvorčlenných skupín a päť najlepších tímov z druhých miest. Štart súťaže je naplánovaný na 21. augusta. Základná časť sa bude hrať do 7. októbra, osemfinále 4. a 11. novembra, štvrťfinále 2. a 9. decembra, semifinále 13. a 20. januára a finále na ľade lepšieho tímu po základnej časti 3. februára. V prvom ročníku sa bude hrať o 1,5 milióna eur. Za účasť dostanú kluby celkovo 875-tisíc eur, víťaz získa 160-tisíc eur.

"Každá hokejová škola má svoje čaro, v kluboch z európskej súťaže sa hrá moderný hokej. Trendy sú jasné - je potrebné zostaviť kvalitné družstvo a súboje zvládať fyzicky aj hokejovým umom. V mužstve máme veľa hráčov, ktorí svoje kvality ukázali v reprezentačných výberoch aj zahraničných ligách. Bude to pre nás veľmi náročná sezóna, preto potrebujeme širší káder. Verím, že sa nám budú vyhýbať zranenia a vždy prídeme na zápas pripravení tak, že hrať budú hokejisti, ktorí majú najlepšiu formu a budú podávať najkvalitnejšie výkony," priznal manažér úradujúceho slovenského šampióna.

Elitnú A-licenciu na štart v Lige majstrov vlastní 26 zakladajúcich klubov z Rakúska (Salzburg, Viedeň Capitals), Česka (Liberec, Pardubice, Sparta Praha, Vítkovice), Fínska (IFK Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Tappara Tampere, Turku), Nemecka (Mannheim, Eisbären Berlín, Ingolstadt, Krefeld), Švajčiarska (Bern, Fribourg-Gottéron, Zürich, Zug) a Švédska (Djurgaarden, Frölunda, Färjestad, HV 71, Linköping, Lulea). Ďalšie mužstvá získali tzv. B-licenciu - ide o rakúsky Villach, fínske tímy Lukko Rauma a SaiPa Lappeenranta, Südtirol Bolzano, Oceláři Třinec, HC Zlín, Hamburg Freezers, Kolín Haie, Servette Ženeva, Kloten Flyers, AIK Skelleftea, Växjö Lakers. Voľné karty dostali Stavanger a HC Košice a potom aj Briancon, SönderjyskE, Nottingham a Valerenga.

"Teším sa na všetky tri tímy. V Košiciach to bude sviatok pre fanúšikov a aj pre hráčov. Konečne sa môžeme v nejakej súťaži porovnávať s medzinárodnou konkurenciou. Pre našich mladých hráčov to bude len dobré," priniesol slová skúseného útočníka Petra Bartoša profil priaznivcov HC Košice na Facebooku - Fanúšici Oceliarov. "Najviac sa teším na fínskeho súpera. Myslím si, že všetky tri mužstvá budú 'hrateľné'. Už teraz sa na to všetci tešíme. Musíme sa na všetky zápasy dobre pripraviť a uvidíme, ako to v lete dopadne," pokračoval nováčik v košickom kádri Marek Zagrapan. Brankár Alexandr Hylák doplnil: "Potešilo ma, že máme Oulu. Ja som si prial niekoho z Fínska alebo Švédska. Je to však pekne rozložené. Máme fínsky a nemecký klub a aj Česi majú niečo 'do seba'. So žrebom som spokojný."

Rozdelenie do skupín po stredajšom žrebe hokejovej Ligy majstrov 2014/2015, ktorý sa uskutočnil v bieloruskom Minsku:

A-skupina: Kärpät Oulu (Fín.), Kolín Haie (Nem.), Bílí Tygři Liberec (ČR), HC Košice (SR) 
B-skupina: Zürich SC Lions (Švaj.), BK Färjestad (Švéd.), Viedeň Capitals (Rak.), Valerenga Oslo (Nór.) 
C-skupina: Frölunda Indians (Švéd.), Villach SV (Rak.), Servette Ženeva (Švaj.), Briancon Diables Rouge (Fr.) 
D-skupina: PSG Zlín (ČR), Fribourg-Gottéron (Švaj.), Eisbären Berlín (Nem.), Djurgaarden IF (Švéd.) 
E-skupina: Tappara Tampere (Fín.), Oceláři Třinec (ČR), SC Bern (Švaj.), Stavanger Oilers (Nór.) 
F-skupina: Südtirol Bolzano (Tal.), Linköping (Švéd.), HC Pardubice (ČR), TPS Turku (Fín.) 
G-skupina: Sparta Praha (ČR), Växjö Lakers (Švéd.), Adler Mannheim (Nem.), KalPa Kuopio (Fín.) 
H-skupina: ERC Ingolstadt (Nem.), SaiPa Lappeenranta (Fín.), Vítkovice Steel (ČR), EV Zug (Švaj.) 
I-skupina: Red Bull Salzburg (Rak.), Kloten Flyers (Švaj.), JYP Jyväskylä (Fín.), HV71 Jönköping (Švéd.) 
J-skupina: AIK Skelleftea (Švéd.), Krefeld Pinguine (Nem.), IFK Helsinki (Fín.), SonderjyskE Vojens (Dán.) 
K-skupina: Hamburg Freezers (Nem.), Lukko Rauma (Fín.), Lulea Hockey (Švéd.), Nottingham Panthers (V. Brit.)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok