Rangers sa opäť zomkli a vyhrali prvé finále na Východe

SITA, nhl.com
18.5.2014 07:56

Hráčom tímu Montreal Canadiens nevyšiel vstup do finálovej série Východnej konferencie v play-off zámorskej hokejovej NHL. Kanadský tím pred vlastnými fanúšikmi prehral s klubom New York Rangers vysoko 2:7. Najproduktívnejším hráčom zápasu bol obranca Ryan McDonagh, ktorý strelil gól a na ďalšie tri prihrával. Prvú šancu v tohtoročnom play-off dostal v tretej tretine slovenský brankár Peter Budaj, ktorý nahradil Careyho Pricea.

Rangers sa opäť zomkli a vyhrali prvé finále na Východe
SITA

Rangers strelili Canadiens v základnej časti NHL v troch stretnutiach len jeden gól. V sobotu však predviedli fanúšikom v Kanade veľké ofenzívne predstavenie, strelecky sa presadilo sedem hráčov. Tím ešte viac zomklo úmrtie matky Martina St. Louisa a v ťažkých chvíľach mu vyjadrujú podporu aj zlepšenými výkonmi. Navyše, v nedeľu sa všetci členovia mužstva zúčastnia na pohrebe. Práve St. Louis otvoril skóre duelu. "Pre každého z mojej rodiny sú to veľmi emotívne chvíle. Spoluhráči sú však za mnou a veľmi ma podporujú. Dodávajú mi neskutočnú silu," priznal Martin St. Louis, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu duelu a fanúšikovia v Montreale mu pripravili pri oceňovaní veľké ovácie.

Hostia získali v prvej tretine dvojgólové vedenie, v 7. min sa presadil aj Mats Zuccarello. Canadiens v úvode druhej časti znížili Reném Bourqueom, ale v posledných minútach tejto tretiny ich súper schladil gólmi Chrisa Kreidera po chybe obrany a Brada Richardsa po peknej kombinácii. Frustrovaní Canadiens sa potom dopúšťali zbytočných prehreškov a boli často na trestnej lavici. Rangers využili zásluhou McDonagha, Dereka Stepana a Ricka Nasha tri presilové hry a dostali sa do vedenia 7:1. V tom čase už bol v bránke Peter Budaj, ktorý dostal prvú šancu v tohtosezónnej vyraďovacej časti. Premiéra to však nebola vydarená, pretože inkasoval tri góly z prvých šiestich striel. Duel skončil s bilanciou 5 úspešných zákrokov z ôsmich pokusov súpera. Na konci duelu už len skorigoval krutú prehru Lars Eller. "Nepozerajte sa na výsledok, neodzrkadľuje dianie na ľade. Mali sme aj šťastie, presadili sme sa z pár dorážok. Je to však víťazstvo, teraz prídu ďalšie zápasy a tie sa začínajú od nula - nula," poznamenal Brad Richards.

V Montreale po prehre nevešajú hlavy. Séria medzi dvoma rivalmi môže byť ešte poriadne dlhá. "Nevieme vysvetliť naše dnešné zlyhanie, nehrali sme dobre a nechávali sa zbytočne vylučovať. Dobrou správou je, že to bol prvý zápas a hrá sa až na štyri víťazstvá. Mám pocit, že u nás ešte stále prevládali emócie po výhre nad Bostonom," tvrdil krídelník Canadiens René Bourque.

Brankár Rangers Henrik Lundqvist vyhral v Bell Centre prvýkrát od 17. marca 2009. V montrealskej hale však posledné dva roky nechytal, 15. januára 2012 inkasoval štyri góly a potom už dostávali v zápasoch proti Canadiens v bránke Rangers príležitosť iní gólmani. 

Výsledok sobotňajšieho prvého stretnutia finále play-off Východnej konferencie hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

Montreal Canadiens - New York Rangers 2:7 (0:2, 1:2, 1:3) - stav série: 0:1

Góly: 33. Bourque (B. Gionta, Eller), 56. Eller - 5. St. Louis (D. Moore, Klein), 7. Zuccarello (McDonagh, D. Moore), 39. Kreider (Rick Nash), 40. B. Richards (Zuccarello, Marc Staal), 42. McDonagh (Stepan), 45. Stepan (St. Louis, McDonagh), 45. Rick Nash (Zuccarello, J. Moore) 
Peter Budaj (Montreal) chytal posledných 20 minút, inkasoval tri góly a mal 5 úspešných zákrokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok