Slovan otočil duel a zvíťazil

TA3,SITA
17.5.2014 20:23

V prestávke viac spokojnosti zavládlo v domácej kabíne. Nielen preto, že sa Dukla vyrovnala majstrovi, potešil ju najmä gól Šovčíka v 25. min, ktorý vyjadroval snahu a väčšiu túžbu po víťazstve. Padol po dlhom čakaní, tri zápasy predtým nestrelila ani gól a tento padol presne po 308 minútach hladu.

Stačilo, aby prihrávku od Chriena nacentroval presne Kliment a zabudnutý Šovčík už nemal problém hlavou otvoriť skóre. Slovan sa akoby 'nakŕmil' po 43 sekundách, keď len ofsajd znemožnil uznať gól Fořta po šikovnej pätičke. Po centri Halenára spálil v 16. min Bagi ďalšiu možnosť a pušný prach si hostia na mokrom teréne nevysušili ani pri prekopnutí bránky Hlohovského v 36. min a pri pokusoch Vrableca v závere polčasu. Domáci pôsobili sympatickejším dojmom najmä preto, že viackrát podkúrili pod kotol futbalového guľášu i neďalekého gurmánskeho festivalu s voňavým názvom Grilliáda na Námestí SNP. V 9. min Vajda spálil tutovku, bránku Polačeka len prekopol, jeho postreh vyskúšal spoza 16-ky Chrien v 21. min, navyše viaceré strelecké pokusy Dukly skončili na telách brániacich hráčov, alebo po vzdušných súbojoch.

Chudobná návšteva po zmene strán zatlieskala prieniku Slančíka v 49. min, ktorá len tesne minula bránku a hostia mali o čom premýšľať ako navodiť zvrat. Nepresné obstreľovanie troch žrdí pokračovalo aj naďalej a brankár Boroš mal pramálo práce. A nemal ju ani v 63. min, keď po centri Gašparoviča namieril vedľa úplne voľný Mészáros. Tlak Slovana sa však zintenzívnil a v 66. min sa dočkal aj odmeny po dlhom centri Mészárosa a pohotovom usmernení Gašparoviča z bezprostrednej blízkosti. V 79. min Slančík po chybe Niňaja mohol zápas rozhodnúť, nebyť zákroku brankára Polačeka. Víťaznú akciu zápasu napokon vymyslel Slovan, v 83. min Halenár vysunul Gašparoviča a po jeho presnej krížnej nahrávke voľný Fořt prekonal Boroša. V 85. min Peňaškova žrď už na výsledku nič nezmenila a zo Štiavničiek si majster aj s trochou šťastia odniesol tri body.

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "Videli sme zápas výbornej úrovne, my sme mali obrovskú chuť zdolať čerstvého majstra. Bohužiaľ futbal prináša aj nešťastné zápasy a tento bol jeden z takých. V druhom polčase nám súper strelil dva góly, my na rozdiel od neho sme príležitosti nevyužili. V samom závere sme mohli aspoň vyrovnať, no nebolo nám to súdené."

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Na mokrom terénee diváci videli bojovný a solídny zápas. Ukázali sa aj piati hráči z reprezentácie do 21 rokov, štyria od nás, pozitívom bolo, že po dlhom čase a chorobe vybehol u nás aj Pavel Fořt. Dostal povolenie od lekárov a strelil víťazný gól. Tri body sme si zaslúžili, po bojovnom výkone a druhom aktívnejšom polčase."

Marek Šovčík, autor jediného gólu Dukly: "Center na hlavu, na päťku, z takej pozície som musel streliť gól. Veril som, že víťazstvo udržíme, bohužiaľ. Škoda dvoch žrdí, do šancí sa dostávame, no nepremieňame ich, musíme sa pokúšať ďalej, lebo body utekajú. Keby sme strelili druhý gól, Slovan by sme pochovali, po zmene strán to už nebolo ono, aj keď sme si neustále verili."

Pavel Fořt, strelec rozhodujúceho gólu Slovana: "Po trištvrte roku to ešte nebolo odo mňa ono. Strelil som však gól, som spokojný, hlavne, že sa vyhralo, takto som si to predstavoval. Aj prvý dotyk s loptou v úplnom začiatku, to by bol masaker, keby gól uznali. Chýbalo nám veľa hráčov, mladí však podali perfektný výkon. Chcel som si futbal naplno skúsiť, natrénované mám, zvládol som celý zápas, to povzbudí."

Lukáš Gašparovič, strelec vyrovnávajúceho gólu Slovana: "Dostal som dôveru, na dlhšie, som rád, že sme výsledok otočili. Bol to môj prvý gól, aj asistenciu som si pripísal, na ťažkom rozmočenom ihrisku to však nebolo jednoduché. Dopadlo to veľmi dobre, nepriaznivý stav sa otáčal dosť ťažko. Som mladý, pre mňa je česť hrať so skúsenými, preto tá šanca zahrať si ma mimoriadne potešila. Môj gól bol prvý hlavičkový, takto góly nezvyknem strieľať."

Dukla B. Bystrica - Slovan Bratislava 1:2 (1:0)
Góly: 25. Šovčík - 66. Gašparovič, 83. Fořt. Rozhodca Kráľovič, ŽK: Nosko, Vajda, Rejdovian - Gorosito, Vrablec, 1442 divákov.
Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, Nosko, Podstavek - Ľupták, Plavšič - Kliment, Chrien (85. Faško), Savič - Slančík (80. Rejdovian), Šovčík (67. Peňaška)
Slovan Bratislava: Polaček - Vrablec, Gorosito, Niňaj, Josimov (46. Kolčák) - Grendel - Mészáros, Bagi (70. Hudák), Halenár, Hlohovský (58. Gašparovič) - Fořt

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok