Atletico Madrid získalo desiaty španielsky titul po remíze na Camp Nou

TASR
17.5.2014 20:18

Futbalisti Atletica Madrid získali v sobotu španielsky majstrovský titul. Rozhodol o tom vzájomný duel posledného 38. kola Primera Division na Camp Nou s FC Barcelona, v ktorom s "Barcou" remizovali 1:1.

Atletico Madrid získalo desiaty španielsky titul po remíze na Camp Nou
SITA

Atletico po desiatich rokoch ako prvé prelomilo nadvládu Realu Madrid s FC Barcelona, keď naposledy to dokázala Valencia v roku 2004 a stalo sa španielskym majstrom desiatykrát v klubovej histórii. Los Colchoneros predchádzajúci titul získali v roku 1996. Katalánci neobhájili trón španielskeho šampióna z minulej sezóny, celkovo zostali v počte majstrovských titulov na čísle 22.

Atleticu na zisk titulu pred duelom stačila aj remíza, domáci museli vyhrať. Hostia utrpeli hneď na začiatku duelu dve veľké straty. V 16. musel striedať ich najlepší strelec Diego Costa, ktorý po súboji utrpel svalové zranenie. Už o niekoľko minút musel predčasne pre zranenie ísť z ihriska aj ďalší dôležitý hráča hostí, stredopoliar Arda Turan. To je pre argentínskeho trénera Diega Simeoneho zlá správa aj pred budúcotýždňovým finále Ligy majstrov 2013/2014, v ktorom Atletico v Lisabone bude čeliť mestskému rivalovi Realu. Skóre duelu otvoril v 34. minúte utešenou strelou z prvej Alexis Sanchez, ktorý zvnútra 16-ky presne trafil ľavý horný kút bránky hostí. Bol to už jeho 19. ligový gól v ročníku. Hostia mali výborný vstup do druhého polčasu a v 49. minúte po rohu nekompromisne hlavičkou vyrovnal Godin. Barcelona tlačila, v 64. minúte gól Messiho neplatil pre ofsajd, o ďalšiu minúty obrana hostí pokusy Fabregasa aj Messiho zblokovala. Desať minút pred koncom tvrdo strieľal Alves, ale belgický brankár Courtois vyrazil nad hornú žrď. V závere tlak domácich potrebný gól nepriniesol a titul patrí Madridu.
Obaja súperi sa v tejto sezóne pred sobotňajším rozhodujúcim duelom o španielskeho majstra stretli už päťkrát, z toho sa zrodili štyri remízy a vo štvrťfinále LM raz vyhralo Atletico (1:0) a Kataláncov vyradilo z elitnej pohárovej súťaže.

Futbalisti Realu Madrid zvíťazili vo svojom poslednom ligovom zápase prebiehajúcej sezóny na vlastnom štadióne nad Espaňolom Barcelona 3:1. O prvý presný zásah duelu sa postaral v 64. minúte waleský krídelník Gareth Bale a na 2:0 upravil štyri minúty pred koncom španielsky mladík Alvaro Morata. Hostia ešte zdramatizovali duel, keď v 90. minúte znížil Pizzi, no v nadstavenom čase pridal Morata svoj druhý gól a definitívne rozhodol o triumfe domácich.
"Biely balet" nazbieral v 38. kolách celkovo 87 bodov a skončil v tabuľke tretí.

sumáre - 38. kolo La Ligy:
Real Madrid - Espaňol Barcelona 3:1 (0:0)
Góly: 64. Bale, 86. a 90.+1 Morata - 90. Pizzi, 51.653 divákov.

FC Barcelona - Atletico Madrid 1:1 (1:0)
Góly: 34. Sanchez - 48. Godin, 96.973 divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok