Senica prehrala aj pri Žitave

TASR, SITA
17.5.2014 20:10

Do stretnutia vstúpili aktívnejšie domáci. Už v 2. minúte skúšal šťastie Kováč, ktorého prudká strela z 25 m len tesne minula Šullovu bránu. V 5. minúte sa Pribula uvoľnil na rohu šestnástky, z uhla však mieril iba do bočnej siete.

Po štrvťhodine hry Szabó spätnou prihrávkou vyzval k strele Kováča, ten však z hranice šestnástky prestrelil. Hostia pohrozili v 24. minúte, keď Jiráskova strela z 18 m skončila na brvne Kuciakovej brány. V 35. minúte Orávik rozohral štandardnú situáciu, Charizopulosova hlavička však Šullu neprekvapila. V 37. minúte aktívny Orrávik parádne preniesol hru na Pribulu, ten si poradil so Slinkinom, aby následne jeho gólovú strelu k pravej žrdi Šulla vytesnil na roh. V závere 1. polčasu ratoval pred Kováčom pozorný Šulla.

Úvodné minúty 2. polčasu patrili Záhorákom. V 46. minúte Kalabiškovu tečovanú strelu pozorný Kuciak kryl. V 54. minúte napriahol z 20 m Opiela, jeho strele však chýbala presnosť. Prebiehala 57. minúta, Pavlenda poslal dlhú loptu do pokutového územia, k nej sa dostal Szabó a z 10 m bezpečne prekonal bezmocného Šullu. Po hodine hry mal vyrovnanie na kopačke Mráz, ale zoči-voči Kuciakovi neuspel. V 69. minúte Pribula vysunul Orávika, ktorého delovku pod brvno z 10 m Šulla skvele vytlačil nad. Vyrovnanie priniesla 78. minúte, ked Kalabiška využil zmätok v domácej obrane a prízemnou strelou k ľavej žrdi nedal Kuciakovi šancu. V 84. minúte poslal dobrý center na hranicu malého vápna Jirásek, ale Kalabiška v páde hlavičkoval vedľa. V 86. minúte Pribula posadil parádny center na hlavu Chrappana a ten z hranice malého vápna vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Šullovej brány. V 89. minúte ešte Kalabiškovu tvrdú strelu pod brvno Kuciak vyrazil. Domáci si tak zaknihovali druhé domáce jarné víťazstvo.

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Pre nás je to krásne víťazstvo, ktoré sme potrebovali ako soľ. Hráči bojovali a verím, že vo zvyšných dvoch stretnutiach ešte zabojujú a získame tých 40 bodov, ktoré sme si dali za cieľ pred jarnou časťou ligy."

Pavel Hapal, tréner Senice: "Dnes sme až na niektoré momenty pôsobili futbalovejšie, mali sme aj šance, ako Mráz či Kalabiška. Neskutočne sa u nás opakujú chyby v defenzíve, ktorú musíme jednoznačne skvalitniť. Po vyrovnaní sme mysleli i na víťazstvo, ale opäť chyba v závere nás stála všetky body. Gratulujem domácim k víťazstvu."

FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 2:1 (0:0)
Góly: 57. Szabó, 86. Chrappan - 78. Kalabiška. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Chrappan, Pavlenda (ViOn), 943 divákov.
zostavy a striedania:
FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Chrappan, Pintér, Candrák - Charizopulos - Orávik, Kováč (81. Bolinha), Babic, Pribula (90. Majerník) - Szabó (90.+1 Žák)
FK Senica: Šulla – Slinkin, Pavlík, Gava, Mazáň – Ventúra - Mráz (72. Hiago), Opiela, Jirásek, Kalabiška – Irobiso (65. Kosorín)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok