Slováci proti Švédom bez troch útočníkov, Švarný otázny

SITA TA3
16.5.2014 12:00

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek má problémy so zložením zostavy na piatkový večerný zápas proti Švédsku (19.45 SELČ). Takmer určite nenastúpia útočníci Marek Hrivík, Tomáš Marcinko a Marcel Haščák, otázny je štart obrancu Ivana Švarného.

"Trio útočníkov má zápal dýchacích ciest, virózu, zvýšenú teplotu a bolesti hrdla a proti Švédom určite nenastúpia. Urobíme všetko, aby sme ich dali dokopy na ďalšie stretnutia. Ak však budú mať naďalej tieto príznaky, nemôžeme ich pustiť do zápasov," informoval po piatkovom predpoludňajšom rozkorčuľovaní lekár slovenského tímu Ján Grauzel.

Optimistickejšia je predpoveď u Ivana Švarného, ktorý by mohol proti Švédom vykorčuľovať na ľad. "Predpoludním mal individuálnu prípravu a večer sa po rozcvičke rozhodneme, či bude môcť hrať," doplnil Ján Grauzel.

Trénerovi Vůjtkovi sa rozpadli absenciou troch ofenzívnych hráčov hneď dve formácie. Hrivík hral v prvej, Marcinko s Haščákom vytvorili dobrý útok v predchádzajúcom súboji s Nórskom. "Nedali sme dokopy ani dvanásť útočníkov, budeme musieť improvizovať počas celého stretnutia. Rozpadol sa nám tretí útok, ktorý hral dobre v predchádzajúcom stretnutí, Hrivík si odohral svoje v prvej lajne. Ich neúčasť je pre nás citeľná," povedal Vladimír Vůjtek. Štvorica reprezentantov chýbala aj na predpoludňajšom rozkorčuľovaní. V prvom útoku na ňom Hrivíka nahradil Marek Viedenský.

Mierne príznaky ochorenia sa u trojice útočníkov prejavovali už aj v predchádzajúcich dňoch, teraz sa ich stav zhoršil. Hrivík, Marcinko i Haščák sú už samostatne na izbách a podrobujú sa liečbe. Ako prvý ochorel Hrivík, postupne sa k nemu pridali ďalší. "Príznaky sa objavovali už dva či tri dni dozadu. K šíreniu choroby mohlo prispieť aj počasie, keďže rozptyl je momentálne slabý. Hráči sú oddelení od kolektívu. Robíme, čo sa dá. Ťažkosti majú v Minsku aj iné tímy, u nás sú respiračného charakteru," doplnil Ján Grauzel. V českej reprezentácii robí problémy črevná viróza, v slovenskej je choroba iného charakteru. Oba tímy pritom bývajú v rovnakom hoteli a majú aj tú istú stravu.

Keďže vo štvrtok večer sa rozhodlo, že do dejiska šampionátu nepricestuje obranca Zdeno Chára z Bostonu, na súpisku slovenského tímu pribudol aj posledný hráč Vladimír Mihálik. "Bohužiaľ, Zdeno Chára musí ísť na operačný zákrok, preto sa nemôže zúčastniť na majstrovstvách sveta," povedal Vladimír Vůjtek. V piatok večer sa do bránky proti Švédom postaví opäť Ján Laco.

Slovenským hokejistom môže pomôcť každý bod z merania síl proti Švédom v boji o postup do štvrťfinále. Slováci si opäť oblečú modrú kombináciu dresov, Švédi vykorčuľujú v žltom. Súboj Vůjtkových zverencov s obhajcami titulu majstrov sveta povedú Fín Jyri Rönn s Čechom Vladimírom Šindlerom, ktorým na čiarach budú pomáhať Kanaďan Chris Carlson s Holanďanom Joepom Leermaakersom. 

Predpokladaná zostava SR na zápas proti Švédsku: J. Laco - K. Sloboda, Marek Ďaloga, J. Valach, Švarný, J. Brejčák, Marinčin, Čerešňák, V. Mihálik - Šatan, Viedenský, L. Nagy - Miklík, J. Mikúš, Tatar - D. Skokan, A. Šťastný, Réway - Pánik, Tybor

V opatere lekára Jána Grauzela sú štyria hráči

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok