Chára ani Meszároš na šampionát nepoletia

SITA
15.5.2014 18:30

Kapitán hokejistov Bostonu Bruins Zdeno Chára po vypadnutí svojho klubu v bojoch o Stanleyho pohár neposilní slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku. Rovnako do bieloruskej metropoly nepricestuje ani jeho spoluhráč z tímu Bruins Andrej Meszároš.

Chára ani Meszároš na šampionát nepoletia
TASR

"Zdeno sa zranil vo štvrtom zápase série na ľade Montrealu a utrpel otvorenú zlomeninu prsta na ruke. Teraz mu hrozila infekcia a v piatok ho čaká ďalší chirurgický zákrok. Je nám ľúto, že sa mu stalo takéto zranenie, ale americkí lekári mu neodporučili štartovať na šampionáte. Zdeno mal veľkú chuť posilniť naše mužstvo, ale jeho zdravotný stav bol proti. Čo sa týka Andreja Meszároša, ten nám prostredníctvom svojho agenta oznámil, že mu po sezóne vyprší zmluva a nechce riskovať zranenie pred ďalším ročníkom,“ uviedol na zväzovom webe generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

Vedenie slovenskej výpravy by tak malo dopísať na súpisku obrancu Vladimíra Mihálika, ktorý je od začiatku šampionátu s mužstvom v Minsku. Slováci po jeho dopísaní sa zaradia medzi tímy (Nórsko, Francúzsko, Taliansko, USA, Lotyšsko a Bielorusko), ktoré majú uzavretú súpisku.

Zdeno Chára doteraz štartoval na siedmich majstrovstvách sveta a dva razy získal striebornú medailu (2000 a 2012). Meszároš je účastníkom dvoch svetových šampionátov (2004 a 2006). Informácie zverejnil web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok