Do reprezentácie sa vracia jej najúspešnejší strelec Vittek

SITA TA3
13.5.2014 16:41

Do slovenskej futbalovej reprezentácie sa vracia jej historicky najúspešnejší strelec Róbert Vittek. Tridsaťdvaročný zakončovateľ čerstvého slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava hral naposledy v najcennejšom drese začiatkom minulého roka v medzištátnom prípravnom dueli v Belgicku, v ktorom sa zranil.

Vittek figuruje v 23-člennej nominácii trénera Jána Kozáka na nadchádzajúce priateľské stretnutia doma proti Čiernej Hore (hrá sa v piatok 23. mája o 20.20 h v Senci) a v Rusku (v pondelok 26. mája o 16.00 h v Petrohrade). Vo výbere SR z rozličných dôvodov absentujú niektorí hráči (Matúš Kozáčik, Dušan Kuciak, Martin Škrtel, Marián Čišovský, Dušan Švento, Michal Breznaník, Juraj Kucka, Michal Ďuriš, Marek Bakoš, Martin Jakubko). Z domácej Corgoň ligy sú v kádri Viktor Pečovský zo Žiliny, spomenutý Vittek a úplný nováčik Erik Sabo zo Spartaka Trnava.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa dve medzištátne prípravné futbalové stretnutia doma proti Čiernej Hore (hrá sa v piatok 23. mája o 20.20 h v Senci) a v Rusku (v pondelok 26. mája o 16.00 h v Petrohrade):

Brankári: Ján Mucha (FK Krídla Sovietov Samara/Rus.), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín/Nem.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Kornel Saláta (FC Tom Tomsk/Rus.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Pavol Farkaš (Ternana Calcio/Tal.), Erik Čikoš (Ross County FC/Škót.)
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Erik Sabo (FC Spartak Trnava), Filip Kiss (Ross County FC/Škót.), Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC/Katar), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Miroslav Stoch (PAOK Solún/Gréc.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Erik Jendrišek (FC Energie Cottbus/Nem.)
Útočníci: Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), Robert Vittek (ŠK Slovan Bratislava)

Náhradníci:
Brankár: Matúš Putnocký (FC Nitra)
Obrancovia: Ľubomír Michalík (FC Kajrat Almaty/Kaz.), Martin Juhar (SK Slavia Praha/ČR)
Stredopoliar: Samuel Štefánik (NEC Nijmegen/Hol.)
Útočníci: František Kubík (Ergotelis/Gréc.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.)

Realizačný tím
Tréner: Ján Kozák
Asistent trénera: Štefan Tarkovič
Tréner brankárov: Miroslav Seman
Kondičný tréner: Martin Rusňák
Lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík
Fyzioterapeut: Peter Hečko
Masér/fyzioterapeut: Marián Drinka
Masér: Mário Prelovský
Kustód: Ján Beniak
Videoanalytik: Michal Slyško
Technický vedúci: Róbert Tomaschek

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok