Kohút a Pencová najlepšími volejbalistami

TASR TA3
13.5.2014 13:13

Víťazmi jubilejného 20. ročníka tradičnej ankety Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Volejbalista roka 2013 sa stali Emanuel Kohút a Jaroslava Pencová. Premiérovo sa vyberali aj najlepší volejbalisti extraligy, tými sa stali poľský legionár Mikolaj Sarnecki z ŠK Chemes Humenné a Miroslava Kuciaková z VK Slávia EU Bratislava.

Kohút triumfoval v tohtoročnej ankete po vlaňajšom druhom mieste, keď ho v hlasovaní tesne predbehol Lukáš Diviš. Blokár talianskeho Bre Banca Cuneo síce neprežil najlepšiu klubovú sezónu, ale v národnom drese nechýbal ani na jednej dôležitej akcii a vždy patril k najlepším hráčom tímu. V ankete, v ktorej hlasovali volejbaloví tréneri, funkcionári a novinári, získal 166 bodov. O 14 bodov menej dostal dvojnásobný víťaz ankety Michal Masný, ktorý získal v uplynulej sezóne s poľským klubom Jastrzebski Wegiel bronz v Lige majstrov i v poľskej najvyššej súťaži. Tretie miesto v hlasovaní obsadil Tomáš Kmeť, ktorý predtým v ankete triumfoval rovnako ako Masný dvakrát. Blokár Berlína sa v Nemecku mohol tešiť z bundesligového titulu. "Minuloročná sezóna mi vyšla lepšie najmä na klubovej úrovni a tak som nečakal, že môžem anketu vyhrať. O to viac ma to potešilo a prekvapilo. Byť v spoločnosti Kravárika, Riša Nemca, Martina Nemca, Masného, Kmeťa či Diviša je veľmi príjemné a vážim si to," povedal Kohút.

Pencová, ktorá v nedávno skončenej sezóne v Nemecku získala s Drážďanmi majstrovský titul, triumfovala medzi ženami so ziskom 167 bodov. Pre 23-ročnú blokárku to bolo premiérové víťazstvo v ankete. Na druhom mieste skončila minuloročná víťazka Dominika Valachová (139 bodov), tretie miesto v hlasovaní obsadila vicemajsterka slovenskej extraligy Miroslava Kuciaková z tímu VK Slávia EU Bratislava. "Je to príjemný pocit, dostalo sa mi asi najväčšej pocty, ktorej hráčka na Slovensku môže dosiahnuť. Veľmi si to vážim," uviedla Pencová.

V kategórii tímov sa najvyššie umiestnil majstrovský ŠK Chemes Humenné, ktorého tréner Richard Vlkolinský získal aj prvenstvo v hlasovaní o najlepšieho kouča mužskej zložky. V kategórii najlepší tréner ženskej zložky triumfoval Marek Rojko, ktorý sa v novembri 2013 stal kormidelníkom ženskej reprezentácie a na klubovej úrovni doviedol Aachen k bronzu v nemeckej bundeslige.

Anketa SVF - Volejbalista a volejbalistka roka 2013:
muži: 1. Emanuel Kohút (Bre Branca Cuneo/Tal.) 166 bodov, 2. Michal Masný (Jastrzebski Wegiel/Poľ.) 152, 3. Tomáš Kmeť (Berlin Recycling Volleys/Nem.) 143, 4. Matej Paták (Beauvais Oise/Fr.) 75, 5. Martin Nemec (Tomis Konstanca/Rum.) 60, 6. Milan Bencz (Itely Miláno/Tal.) 56
ženy: 1. Jaroslava Pencová (Drážďany SC/Nem.) 167 bodov, 2. Dominika Valachová (Ladies in Black Aachen/Nem.) 139, 3. Miroslava Kuciaková (Slávia EU Bratislava) 75, 4. Tatiana Crkoňová (Ladies in Black Aachen) 47, 5. Monika Stankovianska (Doprastav Bratislava) 39, 6. Ivana Bramborová (PiacenzaúTal.) a Martina Viestová (SC Wiesbaden/Nem.) po 27

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok