Česi napriek mohutnému finišu prehrali s Kanadou

TASR
12.5.2014 22:16

Hokejisti Kanady vyhrali v pondelňajšom stretnutí A-skupiny na MS v bieloruskom Minsku nad Českom 4:3. Zámorský tím rozhodol o svojom triumfe v druhej tretine, keď dvoma gólmi v priebehu 17 sekúnd potrestal prísne vylúčenie Jana Kovářa do konca zápasu.

Česi napriek mohutnému finišu prehrali s Kanadou
SITA

Česko - Kanada 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Góly: 6. Červenka (Sobotka, Klepiš), 53. Novotný (Hudler), 53. Hertl (Jágr) – 10. Ward (Monahan, Huberdeau), 24. Turris (Read, Chimera), 37. MacKinnon (Ward, Ellis), 37. Rielly (Bieksa). Rozhodovali: Brüggemann (Nem.), Bulanov (Rus.) - Raming (Rus.), Suominen (Fín.), vylúčení: 6:3 na 2 min, navyše Jan Kovář 5+DKZ, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0.

Zostavy:
ČR: Jakub Kovář - Kindl, Němec, Ševc, Vitásek, Zámorský, Kolář, Jordán - Jágr, Hertl, Rolínek – Červenka, Sobotka, Klepiš – Hudler, Novotný, Sekáč - Zaťovič, Jan Kovář, Petružálek

Kanada: Reimer - Myers, Coburn, Bieksa, Garrison, Ellis, Gudbranson, Rielly - MacKinnon, Schenn, Burrows - Read, Turris, Chimera - Brouwer, Kadri, Hodgson - Ward, Monahan, Huberdeau - Scheifele

Jeden zo šlágrov A-skupiny začali výrazne aktívnejšie Česi a ich súpera zachránila na konci úvodnej päťminútovky dvakrát konštrukcia bránky po strelách Sekáča a Novotného. V 6. minúte ale už Červenka v prečíslení po peknej kombinácii druhej formácie prestrelil Reimera - 1:0.

Kanaďania sa iba pomaly dostávali do tempa, pomohol im ale vyrovnávajúci gól Warda v polovici úvodného dejstva. Turris potom nepotrestal veľkú chybu Kindla a tak prvá tretina víťaza nenašla. Práve Turris ale v 24. minúte otočil skóre v prospech Kanady. Česi sa v druhej časti iba sporadicky dostávali do zakončenia, v ich presilovke mal ale gólman plné ruky práce po delovke Klepiša.

V 36. minúte musel ísť po nechcenom zranení Bieksu predčasne pod sprchy Jan Kovář a Kanaďania trestali dvoma gólmi v priebehu 17 sekúnd z hokejok MacKinnona a Riellyho, čim vyhnali z bránky Jakuba Kovářa. V tretej tretine sa už "javorové listy" zamerali na defenzívu - Česi dvoma gólmi v 53. minúte ešte zdramatizovali koncovku, ale napriek obrovskému tlaku už neposlali duel do predĺženia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok