Košice v závere uchmatli v Myjave všetky tri body

TASR TA3
10.5.2014 21:05

Zápas sa rozbiehal len pomaly a v prvom dejstve veľa vzruchu nepriniesol. Mimo brány smerovali strely hosťujúcich hráčov Ostojiča v 23.minúte a Viazanka v o 11 minút neskôr.

V 36. minúte prudko pálil Djodjevič, Solnička vyboxoval a v sľubnej pozícii sa ocitol následne. Sekulić, no mieril privysoko. Domáci po prvýkrát nebezpečne pohrozili až v 42. minúte., keď Tofiloskeho preveril Pekár a v minútu pred koncom polčasu aj Šulek, ktorého strelu zvnútra pokutového územia hosťujúci brankár vyrazil. V 51.minúte testoval Solničkovu pozornosť strelou zo strednej vzdialenosti Pačinda. O osem minút neskôr ten istý hráč našiel nabiehajúceho Viazanka, ktorý zblízka strelou z prvej rozvlnil bočnú sieť. V 84.minúte chcel zmeniť bezgólový stav striedajúci Skvašík, zamieril však iba do stredu brány. Veľkú šancu mal po ňom následne aj. Haskič, Solnička však reflexívne zasiahol nohou. Dve minúty pred koncom sa zrodil rozhodujúci okamih zápasu, do lopty sa oprel Viazanko a prudkou strelou rozvlnil sieť – 0:1.

Radúz Dorňák, tréner Myjavy : "Videli sme vyrovnaný zápas. Mal som také tušenie, že to bude o jednom góle, bohužiaľ ten gól padol do našej siete. V prvom polčase sme mali streleckú príležitosť, ktorú Pekár nezakončil dôrazne, plus šancu , ktorú mal Šulek. Predtým sme dvakrát neriešili futbalovo situáciu, keď Erik Daniel mal diagonálou nájsť voľného Pekára na druhej strane, bohužiaľ ho nevidel. Zápasu by skôr sedel výsledok 0:0, šancí naozaj nebolo veľa. Nezostáva mi iné len poblahoželať súperovi k zisku troch bodov, čo nás trochu skomplikovalo situáciu, čo sa týka umiestnenia v strede tabuľky. Je tam veľa vyrovnaných mužstiev a z tohto pohľadu bol tento zápas o šesť bodov."

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Prišli sme do Myjavy s tým, že chceme získať minimálne bod. Vedeli sme, že stretnutie bude opatrné z oboch strán, že v zápase bude rozhodovať jedna chyba, štandardná situácia. Snažili sme sa vychádzať zozadu, dobre sme bránili, čakali sme na šancu, na brejk. V 45.minúte sme urobili "hrubku", súper mal šancu, inak sme bránili dobre. Vyšla nám jedna štandardná situácia, ktorú sme nacvičovali a odvážame si tri body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok