Schmiedlová do finále dvojhry v Trnave

SITA
10.5.2014 18:22

Slovensko-české finále dvojhry uvidia v nedeľu priaznivci tenisu na turnaji žien ITF Empire Slovak Open v Trnave (dotácia 75 000 USD, antuka). Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako druhá si v sobotňajšom semifinále poradila s nenasadenou Ukrajinkou Lesiou Curenkovou vo dvoch tajbrejkoch 7:6 (1), 7:6 (5).

Schmiedlová do finále dvojhry v Trnave
SITA

Turnajová jednotka a obhajkyňa minuloročného triumfu Češka Barbora Záhlavová-Strýcová ešte predtým v semifinále zdolala nenasadenú Srbku Aleksandru Kruničovú 4:6, 6:2, 6:3.

Devätnásťročná Košičanka Karolína Schmiedlová bude v nedeľu bojovať o deviaty titul vo dvojhre na turnajoch kategórie ITF v kariére a druhý v tomto roku. Koncom marca ovládla zverenkyňa Milana Martinca antukový turnaj v americkom Osprey. Zároveň sa môže stať prvou Slovenkou, ktorá zvíťazí na momentálne najväčšom ženskom tenisovom turnaji na Slovensku. Doterajších päť ročníkov podujatia v Trnave malo zakaždým víťazku z cudziny. Turnaj má dotáciu 75 000 USD a tento rok druhý raz aj označenie medzinárodné otvorené majstrovstvá Slovenska v rámci spolupráce miestneho TC Empire a Slovenského tenisového zväzu.

Vo finálovom súboji Schmiedlovej (68. v rebríčku WTA) a Záhlavovej-Strýcovej (55.) pôjde aj o konfrontáciu dvoch najvyššie nasadených hráčok v Trnave. Tieto dve tenistky sa doteraz v súťažnom zápase nestretli. 

Dvojhra - semifinále:
Karolína Schmiedlová (SR-2) - Lesia Curenková (Ukr.) 7:6 (1), 7:6 (5) 
Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR-1) - Aleksandra Kruničová (Srb.) 4:6, 6:2, 6:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok