Réway je zranený, Andrej Šťastný na súpisku

SITA
10.5.2014 12:58

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na sobotňajší zápas na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku proti Kanade bez útočníka Martina Réwaya. Devätnásťročný hokejista musel predčasne odísť z predzápasového rozkorčuľovania pre nešpecifikované zranenie.

Réway je zranený, Andrej Šťastný na súpisku
TASR

"Réway nemôže hrať. Na súpisku dopíšeme Andreja Šťastného a Tybora posunieme na miesto Réwaya do Marcinkovej päťky. Viedenský bude hrať namiesto Juraja Mikúša vo formácii s Tatarom a Pánikom," informoval o zmenách po rozkorčuľovaní tréner Vladimír Vůjtek.

Tatar, Viedenský a Pánik korčuľovali v jednej formácii už krátko počas piatkového súboja. V sobotu sa definitívne obnoví úspešná spolupráca tria z majstrovstiev sveta do 20 rokov 2009 v kanadskej Ottawe. Po zaradení Andreja Šťastného budú mimo oficiálneho šampionátového kádra už len dvojica Vladimír Mihálik a Marcel Haščák.

V bránke slovenského výberu bude opäť stáť Ján Laco, ktorý chytal aj v piatok pri prehre 2:3 po predĺžení proti Česku. S Kanaďanmi bude slovenský tím opäť vychádzať zo zabezpečenej obrany. "Nemôžeme otvoriť úplne hru proti žiadnemu súperovi. Potrebujeme sa venovať obrane, hrať na brejky. Záležať bude od toho, ako ich budeme premieňať," dodal Vladimír Vůjtek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok