Melník stiahol sťažnosť na prezidentské voľby

SITA
7.5.2014 17:18

Ústavný súd SR (ÚS) na dnešnom neverejnom rokovaní pléna zastavil konanie o volebnej sťažnosti na neústavnosť a nezákonnosť prezidentských volieb konaných 15. a v druhom kole 29. marca tohto roku.

Melník stiahol sťažnosť na prezidentské voľby
SITA

Ako informovala hovorkyňa ÚS Anna Pančurová, plénum konanie zastavilo, lebo sťažovateľ volebnú sťažnosť stiahol. K tomuto rozhodnutiu sa pripája odlišné stanovisko sudcu Ľubomíra Dobríka a sudcu Milana Ľalíka.

Neúspešný kandidát na prezidenta Milan Melník podal 9. apríla na Ústavný súd SR (ÚS) sťažnosť, ktorou napadol neústavnosť a nezákonnosť prezidentských volieb v prvom i druhom kole. V podaní žiadal, aby ÚS vyhlásil voľby prezidenta SR v prvom a druhom kole za neplatné a nariadil opakovať voľbu. Navrhovateľ Melník žiadal o preskúmanie volebnej kampane pre podozrenie z porušenia volebného zákona. Podľa jeho mienky kandidáti - ako Andrej Kiska, Robert Fico, Radoslav Procházka a ďalší, viedli volebnú kampaň aj mimo určeného obdobia, minimálne dochádzalo k obchádzaniu volebného zákona vydávaním kampane len za „informatívnu“, čo je podľa Melníka rovnako nezákonné. Ako v podaní uvádza Melník, takýmto konaním už v prvom kole boli voľby pseudodemokratické a bola deformovaná politická súťaž.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok