Bartošovej manžela podozrievajú z prečinu účasti na samovražde

TASR
6.5.2014 22:25

Česká polícia vyšetruje okolnosti, ktoré viedli k tragickému úmrtiu speváčky Ivety Bartošovej a podľa internetového vydania denníka Blesk podozrieva zo spáchania prečinu účasti na jej samovražde jej manžela Josefa Rychtářa.

Bartošovej manžela podozrievajú z prečinu účasti na samovražde
ČTK

Vo veci boli začaté úkony trestného konania, potvrdila pre TV Prima štátna zástupkyňa Kamila Vildová bez menovania akejkoľvek osoby a dodala, že ide o úplne štandardný postup v podobných prípadoch.
Josef Rychtář strávil dnes na polícii podľa spomínaného periodika päť hodín.

Zrejme tam musel vysvetľovať viacero skutočností, okrem iného, prečo nikomu nepovedal o liste na rozlúčku pre Bartošovej syna Artura, ktorý našiel štyri dni pred jej samovraždou. Rychtářa sa však kriminalisti pravdepodobne pýtali aj na situáciu doma v období pred osudným dňom.

Vyšetrovatelia ešte popoludní, krátko po návrate Bartošovej manžela z polície domov, zavítali do speváčkinej vily v Uhřinevsi, ktorá leží neďaleko miesta jej samovraždy. Týždeň po skone speváčky pod vlakovou súpravou vyvesil manžel parte na vráta spomínanej vily.

Podľa internetového serveru tn.cz sa v ňom uvádza "Dotĺklo Tvoje srdce, umĺkol Tvoj hlas, však v spomienkach a v našich srdciach stále zostávaš" a k samotnému úmrtiu: "Zomrela tragicky v utorok dňa 29. apríla 2014 vo veku 48 rokov".

Najviac však speváčkin manžel prekvapil pasážou, v ktorej sa hovorí: "S našou milovanou Ivetou sa rozlúčime v úzkom kruhu rodinnom bez účasti verejnosti a médií."

Znamená to, že Josef Rychtář ustúpil od svojho pôvodného zámeru, zrejme pod tlakom ďalších blízkych zosnulej, matky, súrodencov i syna.
Na parte však chýba termín poslednej rozlúčky, čo môže byť buď zámer s cieľom utajiť ho, alebo signál ešte nejestvujúcej dohody so zvyškom rodiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok