SaS pripravuje opatrenia na prekonanie hospodárskej krízy

SITA
13.12.2011 10:02

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) pripravuje balíček opatrení na prekonanie ďalšej hospodárskej krízy.

SaS pripravuje opatrenia na prekonanie hospodárskej krízy
TASR

Dnes sme svedkami toho, že Slovensko sa nemôže spoliehať na masívny ekonomický rast. Nemôžeme sa tváriť, že kríza nepríde. Pripravili sme preto balík protikrízových opatrení. Ten podrobnejšie predstavíme začiatkom budúceho roka,“ povedal na utorňajšej tlačovej besede podpredseda strany SaS a minister hospodárstva Juraj Miškov.

Ešte v septembri pritom Miškov ako minister hospodárstva nepripúšťal špekulácie o ďalšej vlne krízy. Slovenské podniky podľa neho vtedy nemali obavy z krízy. Protikrízové opatrenia budú podľa predstaviteľov SaS založené na viacerých princípoch. “Nebudú tam žiadne populistické opatrenia, len odborné riešenia,“ podotkol Miškov.

Dôraz chcú liberáli klásť na prevenciu. “Nechceme zvyšovať podporu v nezamestnanosti, namiesto toho chceme rastu nezamestnanosti zabrániť. Chceme ľuďom priblížiť prácu, a nie úrady práce,“ doplnil podpredseda SaS Jozef Mihál.

Strana SaS chce taktiež v rámci protikrízových opatrení pokračovať v projekte Singapur, ktorý by mal zlepšiť podmienky pre podnikanie a znížiť byrokraciu. Ako na záver uviedol poslanec za stranu SaS Martin Chren, Slovensko môže v budúcnosti zažiť horší ekonomický prepad ako v roku 2008.

 

Pozrite si tlačovú konferenciu strany SaS:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok