Slovenský štvorkajak získal v Miláne bronz v K4 na 1000 m

TASR
3.5.2014 13:48

Mladý slovenský štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík, Viktor Demin získal na úvodnom podujatí Svetového pohára v Miláne bronz v K4 na 1000 m. Zverenci trénera Felixa Masára finišovali vo finále na jazere Idroscalo na treťom mieste za loďami Španielska a domáceho Talianska.

Slovenský štvorkajak získal v Miláne bronz v K4 na 1000 m

Pre vlaňajších majstrov sveta i Európy v kategórii do 23 rokov je to prvý cenný kov na "sveťáku". "V piatok bolo škaredo a pršalo a tak bolo dobre, že sme postúpili priamo do finále a nemuseli sme bojovať v semifinále. V hoteli sme si aspoň oddýchli a pripravili sa na dnešné vystúpenie. Bol to náš prvý štart v K4, trénovali sme na štvorkajaku len jeden víkend v Piešťanoch, špeciálne sme na tieto preteky formu nevylaďovali a tak sme zatiaľ neočakávali nejaký súper výsledok. Tretie miesto je samozrejme výborné, porazili nás Španieli a Taliani, čo sú "jarní jazdci" a tak sme ich silu očakávali. My sa rozbiehame postupne, a verím, že ako sa budú blížiť vrcholy sezóny, ME a MS, budeme stále lepší," povedal Jakubík pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky www.canoe.sk. Spokojnosť netajil ani zadák slovenskej káštvorky Demín. "Dali sme si za cieľ vo finále ísť úplne vyrovnanú jazdu od začiatku až do konca. A to sme splnili, z toho mám radosť. V závere sme sa trochu mykli a aj preto nás Taliani predbehli, ale aj tretie miesto je výborné. Na vode ešte stále nemáme ten optimálny K4-kový pocit, pocit rýchlosti, ale myslím si, že sme na tom oveľa lepšie ako minulý rok v tomto čase. A to je pozitívne."

Matej Rusnák prišiel vo finále C1 na 1000 m do cieľa na 8. mieste s vyše osemsekundovou stratou na víťazného Nemca Sebastiana Brendela. "Finále sa išlo v príjemnom počasí, v bezvetrí, takže bolo ideálne. Spokojnosť je s tým, že som sa prebojoval do finále, ale s výkonom v ňom už spokojný až tak nie som. Keby som bol o sekundu rýchlejší, bol by som piaty, takže ešte je kam stúpať a videl som pred sebou viac pretekárov, ktorých by som vedel a mohol poraziť. Pri rozjaďovaní som sa cítil dobre, no finálová jazda bola akási nemastná-neslaná. Nevadí, finále sa počíta a ôsme miesto je motivácia do ďalších pretekov," povedal Rusnák pre www.canoe.sk. Ivana Kmeťová finišovala v B-finále K1 na 500 m tretia, čo v konečnom účtovaní znamená 12. priečku, Martina Kohlová skončila piata, celkovo 14.

finálové výsledky Slovákov na 1000 m:
K4: 1. Javier Hernanz Agueira, Rodrigo Germade, Oscar Carrera, Inigo Pena (Šp.) 2:53,376, 2. Nicola Ripamonti, Albino Battelli, Alberto Richetti, Mauro Crenna  (Tal.) 2:55,316, 3. Marek KRAJČOVIČ, Matej MICHÁLEK, Gábor JAKUBÍK, Viktor DEMIN (SR) 2:55,592
C1: 1. Sebastian Brendel (Nem.) 3:51,756...8. Matej RUSNÁK (SR) 4:00,176

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok