Inter úspešne vykročil za obhajobou

SITA TA3
2.5.2014 22:36

BK Inter Incheba Bratislava úspešne vykročil za obhajobou prvenstva v Slovak Sport.tv Basket extralige mužov. Zverenci Olega Meleščenka, ktorí sa stali víťazmi základnej časti, si v piatkovom prvom stretnutí finále play-off 2013/2014 poradili s BC Prievidza 72:54 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0.

Druhý zápas je na programe v sobotu 3. mája o 18.00 znova v bratislavskej Hant aréne. Na Hornú Nitru sa dianie presťahuje o týždeň neskôr.

Inter vlani triumfoval v extralige po dlhých sedemnástich rokoch, teraz môže získať tretí svoj titul v histórii republikovej samostatnosti. Prievidza má na konte dosiaľ tri prvenstvá.

Finále play-off - I. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):
Inter Bratislava - BC Prievidza 72:54 (18:9, 10:21, 22:11, 22:13) - stav série: 1:0
Zostavy a body Interu: M. Rančík 16, Udrih 11, Graham 10, Baťka 5, Williams 2 (Starosta 12, Miloševič 12, Bílik 4, Bulatovič 0, Kuffa 0)
Zostava a body Prievidze: Batina 15, Klarič 7, Jefferson 2, Guede 2, Tešija 2 (Plannthin 9, Harris 9, Brliť 8, Jašš 0, Šturcel 0)
TH: 10/9 - 11/8, fauly: 17 - 19, trojky: 5-8. Rozhodovali: Gabara, Šarišský, Brziak, 2550 divákov

Útok Prievidze v prvej štvrtine prakticky neexistoval, aj preto bral hosťujúci kouč už v 5. min oddychový čas za stavu 12:3 pre Inter. Prievidžania triafali v úvodnej štvrtine do koša len spoza trojkového oblúka a Inter si poľahky utvoril náskok 20:9, V druhej štvrtine bolo zrazu všetko inak. Na rozohrávke hostí sa chytil Plannthin a "baníci" šnúrou 16 bodov aj za výdatnej podpory z hľadiska otočili na 25:20. Obarenému Interu sa napokon podarilo do polčasovej prestávky znížiť na "prijateľných" 28:30. Tretia štvrtina opäť priniesla iný obraz hry. Inter vedený občas až premotivovaným Martinom Rančíkom sa opäť strelecky naštartoval. Prvú trojku trafili domáci do koša až v 26. min z ruky Miloševiča, ale znamenala už vedenie 41:35. Neskôr narástol náskok Interu na 13 bodov (50:37), ale Prievidza sa nevzdávala. Za stavu 60:50 šiel po prihrávke Batinu sám na kôš domácich Klarič, ale zastavila ho píšťalka rozhodcu, ktorý odpískal Batinovi prerážanie na Miloševiča. Tento pomerne kontroverzný moment zastavil hostí v možnom rozlete. Záver zápasu bol už plne v réžii Interu, ktorí si najmä pod košom robili, čo chceli.

Hlasy:
Oleg Meleščenko (tréner Interu Bratislava): "Bol to veľmi dobrý zápas. V prvých troch štvrtinách sme boli nervózni v útoku aj preto, lebo Prievidza hrala dobre v obrane. Chvíľu nám trvalo, kým sme sa dostali do herného rytmu po dlhej pauze pred finálovou sériou. Konflikt v závere nebudem komentovať. Poviem len to, že kolega Krajnovič urazil moju mamu a s tým ja nemôžem nikdy súhlasiť."

Krunoslav Krajnovič (tréner Prievidze): "Odohrali sme iba štvrtinu a pol solídny basketbal. Mali sme veľmi zlý začiatok druhého polčasu, keď sme dvakrát neubránili trojkára Miloševiča. Nemali sme v zápase žiadny doskok a robili sme aj chyby. Trápia ma niektoré rozhodcovské rozhodnutia, bolo ich viac. Dostal som technickú chybu, lebo som to už nevydržal. Inter vyhral zaslúžene. Čo sa týka kontroverzie s trénerom domácich, poviem len toľko, že je klamár a jeho mamu som neurazil. Už ho nebudem volať kolega, iba tréner."

Martin Rančík (hráč Interu Bratislava): "Začali sme výborne, ale potom prišli hluché momenty. Toho sa musíme vyvarovať, rovnako strát lôpt, ktorých sme mali priveľa. Pred druhým zápasom sme sa oťukali, zajtra to bude úplne iné."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok