Víťazom pohára sa stali Košice

SITA, TA3
1.5.2014 20:22

Futbalisti MFK Košice sa po roku 2009 stali druhýkrát v histórii pod týmto názvom víťazmi slovenskej pohárovej súťaže. Vo štvrtkovom finálovom zápase 45. ročníka, tretíkrát s názvom Slovnaft Cup, zdolali "východniari" na trávniku v Myjave favorizovaného obhajcu prvenstva ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:1). "Belasí" nepridali svoj siedmy pohárový triumf v ére samostatnej SR.

Víťazom pohára sa stali Košice
SITA

Najskôr sa presadili hráči Slovana, keď už v 6. min peknú akciu dvojice Soumah - Milinkovič zakončil bez problémov zblízka Vittek. Košičania odpovedali po polhodine hry: veľkú chybu brankára Slovana Perniša využil v 31. min O. Diaby, ktorý ho prehlavičkoval a vyrovnal. Rozhodnutie priniesla 74. minúta, keď po centri O. Diaby hlavičkoval Bukata do siete Slovana.

Slovnaft Cup 2013/2014 - finále - Myjava - štvrtok:

ŠK Slovan Bratislava - MFK Košice 1:2 (1:1)

Góly: 6. Vittek - 31. O. Diaby, 74. Bukata, ŽK: 50. Milinkovič - 80. Korijkov, 90.+ Šinglár, rozhodovali: Jaška - Balko, Kubačka

Zostavy:

Slovan Bratislava: D. Perniš - Bagayoko, Gorosito, B. Niňaj, Kolčák (79. A. Kováč) - Bagi - L. Peltier, Halenár, Soumah (58. K. Mészáros), Milinkovič - Vittek (85. D. Hudák)

MFK Košice: Tofiloski - P. Kavka, Bašista (78. T. Huk), Ostojič - Korijkov, Šinglár (90.+ L. Urban) - Viazanko, Bukata, L. Djordjevič (81. Haskič), Sekulič - O. Diaby 

Na myjavskom trávniku videli diváci prvý finálový gól už v 6. min, o ktorý sa postarali favoizovaní hráči Slovana Bratislava. Peknú akciu založil Soumah, vysunul Milinkoviča a jeho prízemný center zužitkoval z dvoch krokov kanonier Vittek - 1:0. Hra bola vyrovnaná, Košičania mali percentuálne viac loptu na kopačkách, "belasí" hrozili z prečíslení, chýbala im však finálna prihrávka. V 27. min O. Diaby ešte na hranici šestnástky nespracoval dlhý pas z vlastnej polovice, ale onedlho sa už mohli "východniari" tešiť práve jeho zásluhou. Center do pokutového územia Slovana hlavičkou nadvihol stopér Niňaj smerom na vlastnú bránku, následný súboj O. Diaby - Perniš po veľkom zaváhaní gólmana bratislavského mužstva vyhral v 31. min útočník MFK a bolo vyrovnané. "Belasí" sa po inkasovaní rýchlo spamätali a Vittek tvrdou strelou vyskúšal pozornosť Tofiloského, ten však výborne zasiahol. V 39. min Peltier v dobrej pozícii nenašiel spoluhráča a skúsený Šinglár vyriešil túto situáciu. V závere prvého dejstva skončila štandardka Milinkoviča nad bránkou Košíc.

Po zmene strán mali prvú výraznejšiu príležitosť na skórovanie hráči MFK. Srbský legionár Djordjevič sa z pravej strany rútil v 57. min sám na bránku Slovana, ale zakončil nedôrazne a Perniš si s jeho pokusom poradil. V 62. min sa cez dvoch protihráčov nádherne uvoľnil Milinkovič, vystrelil však nepresne. Bratislavský tím nepotvrdzoval v Myjave rolu favorita zápasu a napokon pykal. Tečovaný center O. Diabyho v 74. min poslal Bukata hlavou do Pernišovej siete - 1:2. Záverečný tlak "belasých" a šanca Mészárosa už nepriniesla zmenu skóre, a tak po záverečnom hvizde rozhodcu Jašku prepukla víťazná radosť košického tímu.

Hlasy:

Jozef Valovič (tréner Slovana Bratislava): "Chcem zabloahoželať Košičanom, dnes zaslúžene zvíťazili. Zápas sa lámal za stavu 1:0, keď sme nepridali ďalší gól a súper po našej chybe vyrovnal. Duel mal dobré grády, bolo to dramatické. Košice hrali dobre, koncentrovane. Aj my sme nastúpili bez niektorých opôr, ale tí, čo hrali, sa ich snažili nahradiť. Finále sa hrá len na jeden zápas a ten môže dopadnúť akokoľvek."

Radoslav Látal (tréner MFK Košice): "Som veľmi šťastný, že sme dokázali zvíťaziť. Na Slovan sme si verili. Doma v lige sme s nimi hrali dobre, mali množstvo šancí, ale smoliarsky sme prehrali. Pre chlapcov je to veľké povzbudenie. V 6. min sme urobili chybu, Slovan ju potrestal. Potom sme vyrovnali a čakali sme na našu šancu. Dnes sme veľmi šťastní a užívame si to. Hráči to v myjavskom finále odmakali."

Martina Bukata (stredopoliar MFK Košice, autor víťazného gólu): "Je to najlepší pocit v mojom živote a najdôležitejší gól v mojej kariére. Nič krajšie si človek nemôže priať. Cesta na východ bude určite veselá, oslávime to spoločne s našimi skvelými fanúšikmi."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok