Zatkli muža, ktorý hodil Alvesovi pod nohy banán

TASR youtube
30.4.2014 14:53

Španielska polícia zatkla muža, ktorý rasisticky zaútočil na futbalistu FC Barcelona Daniho Alvesa. Dvadsaťšesťročný David Campayo Lleo počas zápasu na ihrisku Villarealu hodil Alvesovi pod nohy banán.

Zatkli muža, ktorý hodil Alvesovi pod nohy banán
SITA

Polícia v stredu potvrdila zatknutie páchateľa a zároveň oznámila, že pracoval v realizačnom tíme mládežníckeho tímu Villarealu. Vedenie klubu ho údajne po incidente prepustilo. V prípade, že Campaya Llea uznajú vinným, hrozí mu aj väzenie v rozmedzí od jedného do troch rokov.

Celú situáciu na štadióne Villarealu zachytili pozorné objektívy fotoreportérov a správanie Alvesa sa stretlo s pozitívnou odozvou po celom svete. Vedenie Villarrealu krátko po incidente vyhlásilo, že daný fanúšik dostal doživotný zákaz vstupu na ich štadión El Madrigal. Alves sa následne posťažoval na úroveň rasizmu na Pyrenejskom polostrove.

"Ak by to bolo na mne, fotku toho muža, ktorý po mne hodil banán, by som umiestnil na internet. Myslím, že verejné zahanbenie by mu náležalo. Je to smutné, ale rasizmus proti cudzincom je v Španielsku veľmi rozšírený. Celá krajina sa prezentuje ako veľmi rozvinutá, ale určité veci najmä čo sa týka myslenia ľudí sú veľmi zaostalé," uviedol Alves pre brazílske Radio Globo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok