Drotárov historický úspech v Rechbergu

TASR
30.4.2014 07:33

Slovenský automobilový jazdec Igor Drotár začal svoju sezónu pretekov do vrchu tak dobre, ako sa len dá. Zo 42. medzinárodných pretekov v Rechbergu v Rakúsku, ktoré boli aj podujatím seriálu majstrovstiev Európy, si odniesol dve významné trofeje.

Drotárov historický úspech v Rechbergu
TASR

Vyše 270 štartujúcich bojovalo 26. a 27. apríla na kopci nad dedinou Tulwitz, 40 km severne od rakúskeho mesta Graz. Rechberg-Rennen otvoril slovenskú kopcovú sezónu. Preteky mali pre všetkých mimoriadny význam – išlo totiž o podujatie majstrovstiev Európy v pretekoch do vrchu. Trať mala dĺžku 5050 m.

"Sú to skutočne veľké preteky - 272 pretekárov a všetko svetová špička – vrátane techniky. Povedal som si, že ak sa zmestím do top 50, bude to veľký úspech. Podarilo sa nám vyhrať v medzinárodnej triede kapotovaných vozidiel E1+2000, a to v silnej konkurencii. Vyhrali sme tým pádom nielen európsku, ale aj slovenskú časť šampionátu. Teším sa a som hrdý, že sa nám podaril takýto výsledok, na takom veľkom a významnom podujatí," citovala jazdca tlačová správa jeho tímu.

Už tento víkend čaká Drotára domáca Rely Prešov, a to v dvojitej úlohe organizátora podujatia a pretekára. Po sobotňajšej súťaži hneď odchádza na Oždianske serpentíny, kde v nedeľu odjazdí druhé preteky slovenských pretekov do vrchu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok