Chelsea zdolala Liverpool 2:0 a zdramatizovala boj o titul

TASR
27.4.2014 17:22

Futbalisti Chelsea Londýn výrazne zdramatizovali boj o titul v anglickej Premier Leauge. Hoci nastúpili na nedeľňajší šláger 36. kola proti FC Liverpool bez niekoľkých stabilných hráčov základnej zostavy, na Anfield Road triumfovali 2:0 gólmi zo záverov oboch polčasov.

Chelsea zdolala Liverpool 2:0 a zdramatizovala boj o titul
SITA

Tréner Londýnčanov Jose Mourinho niekoľko dní pred zápasom avizoval, že v dôležitom stretnutí proti Liverpoolu vybehne na trávnik tímové "béčko". Dôvodom bola stredajšia semifinálová odveta v Lige majstrov proti Atleticu Madrid. V základnej jedenástke sa tak ocitli jej príležitostní členovia Egypťan Mohamed Ghaly, Srb Nemanja Matič či český obranca Tomáš Kalas. Liverpool síce v prvom dejstve dominoval na lopte a hralo sa prevažne na obrannej polovici "The Blues", gólovej radosti sa však domáci diváci nedočkali. Naopak, studenú sprchu im pripravil vo štvrtej minúte nadstaveného času prvého polčasu Demba Ba, ktorý využil zaváhanie Gerrarda a po samostatnom úniku nasadil "jasličky" brankárovi Mignoletovi.

V druhom dejstve sa Chelsea zatiahla pred vlastné pokutové územie a hrozila len z rýchlych protiútokov. Všetko nebezpečné zo strany domácich však kryl brankár hostí Schwarzer. Liverpool bol ofenzívnejším tímom na trávniku, o čom svedčí aj 26 streleckých pokusov na bránu Londýnčanov. Do jej priestoru si však našlo cestu len osem z nich a za bránkovú čiaru ani jeden. Aj preto sa z mimoriadne cenného triumfu, ktorý v 94. minúte podčiarkol ešte gólom na 2:0 Willian, tešili modro-bieli. Výrazne sa tak prihlásili z druhej priečky späť do boja o ligový titul, no v hre je ešte aj Manchester City. Ten stráca na Liverpool šesť bodov, ale má dva zápasy k dobru.

Futbalisti Sunderlandu zvládli nedeľňajší kľúčový zápas o záchranu a na domácom trávniku zdolali posledný Cardiff presvedčivo 4:0. Po zisku ďalších troch bodov sa tak nachádzajú na 17. mieste, jednu priečku nad pásmom zostupu.

36. kolo - sumár:
FC Liverpool - Chelsea Londýn 0:2 (0:1)
Góly: 45.+4 Demba Ba, 90.+4 Willian
/M. Škrtel za domácich celý zápas/

Sunderland - Cardiff City 4:0 (2:0)
Góly: 26. Wickham, 45.+2 Borini, 76. Giaccherini, 86. Wickham. ČK: 45.+1 Cala (Cardiff), 42.397 divákov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok