Nitra doma podľahla Zlatým Moravciam rozdielom triedy

TASR, TA3
26.4.2014 22:19

Domáci mali lepší vstup do stretnutia. V 5. minúte po štandardnej situácii Augustíniho mal Kuciak problémy, o štyri minúty však udreli hostia. Po veľkej chybe Nitranov bez problémov skóroval Szabó - 0:1.

V 18. minúte strelu Mazana gólman Putnocký s námahou vytesnil na roh, na opačnej strane dobrá hlavička Böhma skončila na vrchnej sieti. Zlaté Moravce mali následne ďalšie dve dobré príležitosti, Kováč však minul a Mazan zblízka neuspel. V závere polčasu mohla Nitra vyrovnať, Mikuš však trestuhodne nedal a Kostelný hlavou opečiatkoval brvno hosťujúcej brány.

V 49. minúte dobre strieľal Babic a domáci brankár sa musel natiahnuť. Na druhej strane skúšal šťastie Mikuš, ale Kuciak bol pozorný. V 57. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený Nitran Kolbas, onedlho ho napodobnil aj hosťujúci Charizopulos a sily sa vyrovnali. Štvrťhodinu pred koncom narobila štandardka Augustíniho problémy brankárovi ViOn-u. Záverečný nápor Nitry neprichádzal, o všetkom tak rozhodol v posledných piatich minútach Orávik.

Ladislav Hudec, tréner Nitry: "Zápas sme nezvládli psychicky. Hrali sme zle, výkony starších a skúsenejších hráčov boli slabé. Som sklamaný a mrzí ma to kvôli našim fanúšikom."

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Sme šťastní, pretože sme vyhrali derby, ktoré je pre nás vždy prestížne. Mužstvo si to zaslúžilo. Keďže sme boli v poslednej dobe vo výsledkovej kríze, verím, že sa nám podarí zvíťaziť aj v nasledujúcich stretnutiach."

FC Nitra - ViOn Zlaté Moravce 0:3 (0:1)

Góly: 85. a 90.+1  Orávik, 9. Szabó. Rozhodoval: Leško, ŽK: Špalek, Böhm, Kostelný, Kolbas, Mikuš - Charizopulos, Chrappan, Mazan, Pavlenda, Babic, ČK: 57. Kolbas - 71. Charizopulos (obaja po dvoch žltých kartách, 890 divákov

zostavy a striedania:
FC Nitra: Putnocký - Kolbas, Kostelný, Pilár, Husár - Špalek (68. Harbuľák) - Mikuš (66. Dubeň), Augustín, Kutra, Boszorád - Böhm (64. Urblík)
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Chrappan, Majerník, Chren (62. Candrák) - Charizopulos - Orávik, Kováč, Babic, Mazan (87. Žák) - L. Szabó (76. Pribula)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok