Sobota patrila bicyklovaniu so Saganom

TA3
26.4.2014 14:40

Minulý rok si Peter Sagan zabicykloval s fanúšikmi v bratislavskej Petržalke. Akcia mala veľký ohlas, prišlo viac než 1.500 ľudí, a preto sa ju rozhodli organizátori zopakovať práve dnes.

P. SAGAN: Verím, že prispejem k motivácii detí venovať sa cyklistike

Akcia, ktorá sa dnes popoludní koná v bratislavskej Petržalke, môže pomôcť slovenskej cyklistike a zároveň popularizovať šport a aktívny život vôbec. Športovec roka 2013 cyklista Peter Sagan to povedal na dnešnej tlačovej konferencii, ktorá predchádzala popoludňajšej športovo-spoločenskej akcii "Zabicyklujte si s Petrom Saganom".

Sagan tiež povedal, že bude rád, ak jeho prítomnosť na dnešnom podujatí bude motiváciou aj pre malé deti. "Aj keď sa sám nepovažujem za vzor, možno práve to, že budú v mojej blízkosti, bude pre ne impulzom, aby si zo športov vybrali práve cyklistiku," uviedol Sagan. Držiteľ zeleného trička z minuloročnej Tour de France priznal, že jeho idolmi, s ktorými si chcel ako dieťa zajazdiť, boli Američan Lance Armstrong a nemecký šprintér Jan Ullrich.

Cyklistické podujatie s Petrom Saganom sa začne o 15.00 h  v Sade Janka Kráľa. Do 16.00 h prejdú cyklisti so Saganom trasu vedúcu zo Sadu Janka Kráľa cez Jantárovú cestu, Námestie hraničiarov, Starohájsku ulicu, Kutlíkovu ulicu, Jantárovú cestu, Vyšehradskú ulicu, Budatínsku ulicu, Smolenickú ulicu, Jiráskovu ulicu, Romanovu ulicu, Osuského, Furdekovu ulicu, Šustekovu a Bosákovu ulicu a následne cez Jantárovú cestu späť k Sadu Janka Kráľa.

Súčasťou popoludňajšieho podujatia bude množstvo sprievodných programov. Verejnosť sa bude môcť zapojiť napríklad do pokusu prešpurtovať Sagana na bicykloch ukotvených na špeciálnych valcoch, tzv. Gold Sprint. Víťaz si zmeria sily priamo s Petrom. Súčasťou akcie budú aj autogramiáda, tombola, tvorivé dielne pre deti a bubnová show.

Peter Sagan zároveň prijal striebornú pamätnú plaketu Parížskej mincovne, ktorú mu veľvyslanec Francúzskej republiky na Slovensku Didier Lopinot odovzdal ako ocenenie víťazstva v bodovacej súťaži na minuloročnom jubilejnom 100. ročníku prestížnych pretekov Tour de France. "Peter Sagan skutočne preslávil Slovensko na týchto pretekoch. No myslím, že robí výbornú reklamu nielen Slovensku, ale aj cyklistike ako takej," uviedol pri tejto príležitosti francúzsky ambasádor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok