Kandidátku 99 percent vedú Dušeková, Pavlík a Vačok

TASR
12.12.2011 14:10

Štvorkou na kandidátke 99 % je podnikateľ Ivan Weiss a päťkou choreograf Mário Radačovský.

Kandidátku 99 percent vedú Dušeková, Pavlík a Vačok

Stranu 99 percent - občiansky hlas povedie do marcových parlamentných volieb trojica Alena Dušatková, Pavol Pavlík a Peter Vačok. Dušatková je manažérka, Pavlík je bývalý novinár, ktorý pôsobil v Slovenskom rozhlase, rádiu Twist a televízii Markíza. Vačok kedysi vyšetroval únos Michala Kováča mladšieho, neskôr z polície odišiel a dnes je advokát. Štvorkou na kandidátke je podnikateľ Ivan Weiss a päťkou choreograf Mário Radačovský.

V piatok občianski aktivisti Eduard Chmelár a Juraj Mesík oznámili, že sa v marcových parlamentných voľbách nebudú uchádzať o voličské hlasy na kandidačnej listine strany 99 percent - občiansky hlas. Agentúru SITA o tom informoval Eduard Chmelár. Dôvodom boli výrazne rozdielne názory na základné programové otázky a personálne obsadenie kandidačnej listiny.

Doterajšia občianska iniciatíva 99 percent sa zmenila na politickú stranu s názvom 99 % - občiansky hlas a skratkou 99 % v utorok 6. decembra, keď ju ministerstvo vnútra zaregistrovalo. K spolufinancovaniu 99 percent sa priznal podnikateľ Ivan Weiss, ktorý stál v minulých voľbách aj za mimoparlamentnou Stranou demokratickej ľavice (SDĽ).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok