Zakladateľ VKontakte oznámil, že kontrolu nad sieťou získali Putinoví dôverníci

TASR
22.4.2014 15:42

Pavel Durov, zakladateľ najpoužívanejšej internetovej sociálnej siete v Rusku a krajinách bývalého Sovietskeho zväzu - VKontakte (VK), informoval, že prišiel o post výkonného riaditeľa VK s tým, že firmu teraz kontrolujú dvaja blízki spolupracovníci ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zakladateľ VKontakte oznámil, že kontrolu nad sieťou získali Putinoví dôverníci
wiki

Ako dnes uviedla rozhlasová stanica Slobodná Európa, Durov na svojom profile na sociálnej sieti VK v pondelok napísal, že sa o svojom odvolaní dozvedel až z médií. Ďalej povedal, že VK teraz kontrolujú Putinovi dôverníci Igor Sečin a oligarcha Ališer Usmanov.

Tlačová agentúra Interfax s odvolaním sa na tlačovú službu spoločnosti VK uviedla, že Durov požiadal o uvoľnenie z funkcie už 21. marca s tým, že táto požiadavka nadobudla účinnosť presne po jednom mesiaci.

Durov minulý týždeň oznámil, že predal 12-percentný podiel vo VK pod nátlakom ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Tá ho mala žiadať o poskytnutie informácií o členoch ukrajinského protestného hnutia Euromajdan, ako aj na zrušenie stránky na podporu protikorupčného aktivistu Alexeja Navaľného, čomu 29-ročný Durov nechcel vyhovieť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok