Cibulková postúpila do semifinále v Kuala Lumpur

TASR
18.4.2014 15:28

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v malajzijskom Kuala Lumpur. Ako nasadená jednotka si vo štvrťfinále poradila so šestkou "pavúka" Kazaškou Zarinóu Diyasovou po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 4:6, 6:2 a 6:4.

Cibulková postúpila do semifinále v Kuala Lumpur
SITA

V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti víťazke duelu medzi treťou nasadenou obhajkyňou tituli Češkou Karolínou Plíškovou a Turkyňou Caglou Buyukakcayovou.

Cibulkovej vyšiel úvod stretnutia a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Diyasová však v ďalších minútach otočila na 5:3 a prvý set sa stal jej korisťou. Od začiatku druhého dejstva prevzala slovenská jednotka taktovku zápasu do svojich rúk, kvalitne podávala i returnovala a ničila súperku z forhendu. V rozhodujúcom sete si po brejku v druhom geme vybudovala náskok 3:0. Diyasová síce vyrovnala na 4:4, no koncovka patrila Cibulkovej, ktorá v desiatom geme po víťaznom bekhende premenila v poradí druhý mečbal. Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Kuala Lumpur už istú prémiu 11.500 dolárov a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulková bola po postupe medzi elitné kvarteto spokojná. "Bol to veľmi ťažký zápas. Diyasová je mladá tenistka, hrala nebojácne, nemala čo stratiť. V prvom sete som mala problémy zvyknúť si na veľmi vysokú vlhkosť vzduchu. Pred mojimi úvodnými dvomi duelmi v Malajzii pršalo, teraz boli podmienky oveľa náročnejšie, no dokázala som sa s tým napokon vyrovnať a zvyknúť si. V Malajzii som odohrala tri dobré zápasy, na kurte sa cítim stále lepšie a lepšie. Už sa teším na semifinále. Dôležité je, aby som po dnešnom trojseťáku dobre zregenerovala," povedala Slovenka v prvom interview priamo na kurte.

dvojhra - štvrťfinále:
Dominika CIBULKOVÁ (1-SR) - Zarina Diyasová (6-Kaz.) 4:6, 6:2, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok