Slovenskí hokejisti zvíťazili v prípravnom zápase pred MS nad Ruskom 4:3

TA3 TASR
13.4.2014 19:29

Kapitán Miroslav Šatan strelil svoj 82. reprezentačný gól a v historickej tabuľke sa tak vyrovnal legendárnemu Jozefovi Golonkovi, ktorý ju doteraz viedol sám.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka sa ujali vedenia po 22 sekundách hry, keď sa presadil Mikúš a v 13. minúte viedli už 2:0 zásluhou Skokana. V druhej časti sa roztrhlo vrece s gólmi. Rusi na jej začiatku znížili vďaka úspešnému trestnému strieľaniu Širokova, v 25. minúte však Nagy využil presilovku 5 na 3. Do konca prostredného dejstva pridali oba tímy ešte po góle. Najprv znížil hosťujúci Lisin a v 29. minúte upravil na 4:2 Šatan. V 41. minúte znížil Dadonov na rozdiel jediného gólu, no Rusom sa už vyrovnať nepodarilo.

Šatan dosiahol 82 presných zásahov v 171 zápasoch, Golonka to zvládol v 134 dueloch.
Slovenskí reprezentanti budú pokračovať v príprave pred MS na budúci týždeň dvojzápasom vo Francúzsku.

Euro Hockey Challenge

Slovensko - Rusko 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)

Góly: 1. Mikúš (Nagy, Stehlík), 13. Skokan (Valach), 25. Nagy (Šatan), 29. Šatan (Mikúš) - 22. Širokov (tr. strieľanie), 26. Lisin (Galuzin), 41. Dadonov (Varnakov, Medvedev). Rozhodovali: Baluška, Müllner - Tvrdoň, Kacej, vylúčenia: 6:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6409 divákov.

Slovensko: Laco - Sloboda, Stehlík, Štajnoch, Švarný, Brejčák, Čerešňák, Valach, Mihálik - Šatan, Mikúš, Nagy - Bartek, Špirko, Lapšanský - Haščák, Šťastný, Bakoš - Skokan, Lušňák, Lunter - Zuzin

Rusko: Jerjomenko - Kutuzov, Medvedev, Zajcev, Mirnov, Čudinov, Rukavišnikov, Grigorjev, Tokranov - Varnakov, Malychin, Kalinin - Prochorkin, Zubov, Širokov - Petrov, Šipačev, Dadonov - Lisin, Galuzin, Kugryšev

Slováci mali výborný úvod do zápasu, keď hneď svoj prvý útok premenili na vedúci gól. Už v 22 sekunde sa oň postaral Mikúš, ktorý dorazil strelu kapitána Šatana. Domáci hokejisti mali prevahu aj v ďalšom priebehu prvej tretiny. Rusi niekoľkokrát otestovali Laca, ale vážnejšiu šancu si nedokázali vypracovať. V 13. minúte sa opäť radovali domáci fanúšikovia. Valach sa v útočnej tretine zbavil protihráča, prihral Skokanovi a ten už nemal problém zasunúť puk za bezmocného Jerjomenka - 2:0. Rusi si vypracovali väčší tlak až počas presilovky pri vylúčení Švarného, no Laco si s ich strelami bez väčších problémov poradil.

V druhej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi. Slováci ju odštartovali v početnej výhode, ale tá sa im vôbec nevydarila. Po zlej rozohrávke unikol Širokov, ktorého Švarný zastavil až faulom a tak nasledovalo trestné strieľanie. Faulovaný hráč ho s prehľadom premenil - 2:1. Pri ďalšej presilovke Slovákov sa situácia zopakovala, no tentokrát stihli slovenskí obrancovia unikajúceho hráča zastaviť. Následne išiel na trestnú aj Šipačov a Slováci mali minútovú výhodu o dvoch hráčov. Síce ju nevyužili, no v dohrávanej presilovke o jedného hráča sa Nagy predral pred bránku a šikovne zasunul puk za Jerjomenkov chrbát - 3:1. Rusi ale skorigovali už o necelú minútu. Domáci neustrážili Lisina, ktorý dorazil do siete strelu Galuzina - 3:2. V 29. minúte sa opäť menilo skóre. Slovákom vyšiel rýchly protiútok, keď Mikúš potiahol puk do útočného pásma, krížnou prihrávkou nabil Šatanovi a ten z prvej vypálil - 4:2. Oba tímy si do konca druhého dejstva vypracovali ešte zopár príležitostí, ale gól už nepadol.

Ani úvod tretej tretiny domácim nevyšiel podľa predstáv a už po 21 sekundách inkasovali z hokejky Dadonova - 4:3. V ďalšom priebehu však už Rusom, aj vďaka dobrému výkonu brankára Laca, nedovolili skórovať a tesný náskok si ustrážili. Súperovi tak oplatili prehru z piatkového prvého vzájomného zápasu 1:3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok