Rokovanie Rady KDH dalo bodku za prezidentskými voľbami

TA3 TASR
12.4.2014 19:28

Hodnotenie neúspešných prezidentských volieb a predstavenie kandidátov pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu. To boli hlavné body rokovania Rady KDH, ktorá zasadala v Bojniciach.

Nový predseda poslaneckého klubu KDH by mal byť známy po Veľkej noci

Nový predseda poslaneckého klubu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) by mal byť známy po jeho zasadnutí v termíne po Veľkej noci. Rada KDH zobrala tiež na vedomie vzdanie sa postu predsedu poslaneckého klubu a neúspešného kandidáta na prezidenta Pavla Hrušovského a odstúpenie z funkcie podpredsedu hnutia Pavla Abrhana, ktorí tak urobili na základe slabého výsledku v prezidentských voľbách. Informoval o tom dnes po zasadnutí Rady KDH v Bojniciach líder strany Ján Figeľ.

Kresťanskí demokrati podľa Figeľa urobili na dnešnej Rade bodku za procesom hodnotenia prezidentských volieb a považujú to za prejav etiky, zodpovednosti a aj politickej kultúry. "Samotný výsledok volieb z pohľadu Kresťanskodemokratického hnutia nášho kandidáta Pavla Hrušovského bol hodnotený ako neúspech. Je to výsledok neprimeraný potenciálu hnutia, a preto aj diskusia, ktorá bola rozsiahla a konštruktívna, sa zameriava na viaceré oblasti, ktoré chceme zlepšiť, zmeniť, priblížiť občanom. Tak, aby eurovoľby alebo komunálne voľby, či ďalšie rozhodnutia hnutia boli podporené občanmi, pretože ich považujeme za správne, ozdravné, potrebné," vyhlásil.

Nový predseda poslaneckého klubu KDH by mal byť známy až po Veľkej noci z dôvodu, že dnes na zasadnutí rady neboli prítomní všetci jeho 13 členovia. Poslanci by mali tiež rokovať aj o nasledujúcej schôdzi klubu.
O tom, kto by mal nahradiť Hrušovského a Abrhana na ich postoch, sa podľa Figeľa v KDH diskutuje. "Dnes nie je priestor na nové rozhodnutia, skôr na prípravu, na dobrú diskusiu, aby aj do čela poslaneckého klubu a aj do predsedníctva prišli noví ľudia, ktorí prinesú skúsenosť a nové odhodlanie a posilnia ten tím, ktorý nesie zodpovednosť," poznamenal. Personálne otázky aj na úrovni predsedníctva chce KDH riešiť na svojom sneme na jeseň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok