Americký študent pobodal spolužiakov, deväť je v kritickom stave

TASR TA3
9.4.2014 17:22

Najmenej deväť z obetí 16-ročného amerického študenta, ktorý dnes zaútočil dvoma nožmi na spolužiakov, utrpelo vážne zranenia a je v kritickom stave, uviedla tlačová agentúra Reuters.

Americký študent pobodal spolužiakov, deväť je v kritickom stave
SITA

K útoku došlo krátko po začatí vyučovania na strednej škole v Murrysville, zhruba 30 kilometrov od Pittsburghu, v americkom štáte Pensylvánia.

Americký prezident Barack Obama a prvá dáma Michelle Obamová dnes vyjadrili svoju účasť obetiam útoku na strednej škole v Murrysville a modlia sa za nich, uviedol hovorca Bieleho domu Jay Carney.

Obamu o útoku na strednej škole informovali počas jeho cesty do Texasu, kde sa zúčastní na pietnej rozlúčke s obeťami minulotýždňovej streľby vo Fort Hoode.


Študent v Murrysville zranil podľa posledných informácií 21 osôb, väčšinou vo veku 15 až 17 rokov a jedného 60-ročného školského strážcu. V každej ruke držal jeden nôž a útočil na chodbách a v triedach. Školu rýchlo evakuovali, keď niekto aktivoval požiarny poplach.


Policajt, ktorý zasahoval na mieste činu, pre miestny rozhlas KDKA povedal, že krv bola od vchodu školy až po zadnú časť budovy. Reportérka televízie CNN sa pozastavila nad tým, ako mohol 16-ročný mladík s nožom spôsobiť taký chaos.


Nakoniec útočníka premohli zamestnanci školy. Mnohí zo zranených mali hlboké a dlhé rezné rany. "Rany boli dlhé viac ako päť centimetrov," povedal lekár Christoph Kaufmann. Čepeľ nožov musela byť veľmi veľká a ostrá, informovala agentúra DPA.


V Spojených štátoch stále dochádza ku krvavým prepadom a masakrám na školách a univerzitách. Posledným vážnym útokom bola streľba na škole v Newtowne v Connecticute, kde mladý útočník v decembri 2012 zabil 20 detí a šesť dospelých.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok