Chelsea postúpila cez PSG, Real so šťastím prešiel cez Dortmund

TASR TA3
8.4.2014 23:01

Prvými účastníkmi semifinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 sa stali Chelsea Londýn a Real Madrid. Anglický klub zdolal v utorňajšej štvrťfinálovej odvete na domácom trávniku Paríž St. Germain 2:0 a po výsledku 1:3 z prvého duelu sa tešil z postupu do ďalšej fázy.

Chelsea postúpila cez PSG, Real so šťastím prešiel cez Dortmund
SITA

Do nej sa prepracoval aj španielsky gigant z Madridu, ktorý na trávniku Borussie Dortmund musel bojovať o postup do posledných sekúnd. Hoci prehral 0:2, vďaka trojgólovému náskoku z prvého duelu sa predstaví sa medzi kvartetom najlepších tímov Európy.

V základnej jedenástke "bieleho baletu" chýbal portugalský kanonier Cristiano Ronaldo, ktorý pre zranenie kolena netradične sledoval duel od úvodného výkopu len z lavičky náhradníkov. Do brány španielskeho giganta sa len desiatykrát v sezóne v súčte všetkých súťaží postavil Iker Casillas, ktorý si navliekol na rukáv aj kapitánsku pásku.

Real mal po víťazstve 3:0 z prvého duelu všetky postupové tromfy vo svojich rukách a v 17. minúte ich mohol pridaním ďalšieho gólu vo konečnom skóre zvýrazniť Angel di Maria. Domáci obranca Pisczek zahral rukou v pokutovou území, no argentínsky reprezentant nechal vyniknúť pri penalte brankára Romana Weidenfellera.

Nasledujúce minúty hry patrili Dortmundu, čo potvrdil dôležitými dvoma trefami Marco Reus. Najskôr v 23. minúte inštinktívne potrestal málo razantnú "malú domov" Pepeho na Casillasa a následne o trinásť minút neskôr vrátil Dortmund do hry o semifinále LM, keď Lewandowského odrazený pokus od žrde umiestnil nekompromisne do siete.

Malý futbalový zázrak mohol v druhom polčase dokonať Henrich Mchitarjan, ktorý sa v rozpätí piatich minút trikrát chytil za hlavu po tom, aké veľké šance nedokázal premeniť na góly. V konečnom dôsledku to mohlo arménskeho stredopoliara veľmi mrzieť, keďže gól do konca duelu už nepadol a Real tak postúpil do semifinále LM.

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:0 (2:0)
Góly: 24. a 37. Reus
Rozhodca: Skomina (Slov.), ŽK: Reus, Aubameyang - Sergio Ramos, Xabi Alonso, Carvajal, Casemiro, Benzema
zostavy a striedania:
Borussia: Weidenfeller - Piszczek (81. Aubameyang), Friedrich, Hummels, Durm - Jojič, Kirch - Grosskreutz, Mchitarjan, Reus - Lewandowski
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Illarramendi (46. Isco), Xabi Alonso, Modrič - Di Maria (73. Casemiro), Benzema (90.+1 Varane), Bale
/prvý zápas: 0:3 - Real postúpil do semifinále/

Bez svojej najväčšej hviezdy Zlatana Ibrahimoviča sa v odvete na Stamford Bridge proti domácej Chelsea museli zaobísť futbalisti Parížu St. Germain. S dvomi gólmi k dobru po víťazstve 3:1 v Parku Princov sa tak od začiatku duelu nikam neponáhľali a čakali, čo vymyslí súper.

Domáci potrebovali na postup streliť dva góly a žiadny neinkasovať, no v úvode sa im nedarilo vypracovať si výraznejšiu gólovú príležitosť. Tú prvú spálil až po polhodine hry Lampard, keď mu radosť prekazil dobrým zákrokom brankár PSG Sirigu. Následne však ani on nedokázal zabrániť gólovej koncovke striedajúceho Schürrleho, ktorý po nevinnej akcii poslal strelou k žrdi domácich do vedenia.

Ten istý hráč sa mohol po zmene strán zapísať do streleckej listiny aj druhýkrát, no jeho zakončenie spoza šestnástky v 52. minúte opečiatkovalo len hornú žrď brány francúzskeho šampióna. Ofenzívnu honbu za druhým gólom s postupovou príchuťou zvýraznil tri minúty nato ešte Oscar, aj jeho pokus však skončil len na brvne.

Snaženie "modro-bielych" síce v najbližších minútach utíchlo, no tlak radostných emócií na Stamford Bridge napokon prepukol v 87. minúte. Do zakončenia sa cez nedôrazného Maxwella dostal striedajúci žolík Demba Ba a gólom na 2:0 spečatil postup Londýnčanov do semifinále LM.

FC Chelsea - Paríž St. Germain 2:0 (1:0)
Góly: 32. Schürrle, 87. Demba Ba
Rozhodca: Proenca (Por.), ŽK: Lampard, Willian, Ivanovič, Luiz - Verratti, Cavani, Lucas, Maxwell
zostavy a striedania:
Chelsea: Čech - Ivanovič, Terry, Cahill, Azpilicueta - David Luiz, Lampard (66. Demba Ba) - Willian, Oscar (81. Torres), Hazard (18. Schürrle), Eto'o
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (55. Cabaye), Thiago Motta, Matuidi - Lucas (84. Marquinhos), Cavani, Lavezzi (73. Pastore)
/prvý zápas: 1:3 - Chelsea postúpila do semifinále/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok