Dunajská Streda si so Senicou po remíze rozdelila body

TA3 TASR SITA
5.4.2014 22:45

Na góly bohatý sobotňajší zápas 25. kola futbalovej Corgoň ligy sa v Senici skončil deľbou bodov, keď domáci FK remizoval s FK DAC 1904 Dunajská Streda 3:3. Seničania viedli 1:0, ale potom prehrávali 1:2 i 2:3. Aspoň bod im pri hre v početnej výhode po vylúčení dvojgólového strelca hostí Ákosa Szarku zabezpečil Juraj Piroska, ktorý v 79. min stanovil konečné skóre.

FK Senica - FK DAC 1904 Dunajská Streda 3:3 (2:3)

Góly: 11. Irobiso, 37. Hiago, 79. Piroska - 22. Gergel, 26., 42. Szarka. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Opiela, Chvátal - Krišto, Klabník, Szabo. ČK: 86. Opiela (Senica) po druhej ŽK - 49. Szarka (DAC). 1728 divákov.

Zostavy a striedania:

FK Senica: Šulla - Roberto, Pavlík, Gava, Slinkin (85. Mazáň) – Kóňa (50. Chvátal) - Hiago, Opiela, Piroska, Kalabiška (63. Kosorín) - Irobiso

FK DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Klabník, Pet. Majerník, Szabo - Straka, Krišto (66. Kwin) - Ujlaky (89. Valenta), Gergel (64. Matúš), Brašeň - Szarka

V prvom polčase sa hralo v Senici rušné stretnutie s piatimi gólmi. Už v 10. min mohli ísť do vedenia hostia, keď nastrelili žrď a dorážka Gergela minula senickú bránku. Gól padol na druhej strane, keď Irobiso využil chybu stopéra Klabníka a sám zoči-voči brankárovi ho prestrelil pomedzi nohy. V 22. min z priameho kopu z 20 metrov Gergel strelou k ľavej žrdi vyrovnal. O 2 minúty zakončoval hlavou Majerník, ale jeho pokus kryl brankár Šulla. Hosťom sa podaril obrat v 26. min po krásnej akcii od polovice ihriska, keď dostal loptu za obranu Szarka a strelou k pravej žrdi upravil na 1:2. Seničania vyrovnali v 37. min po kombinačnej akcii Pirosku s Robertom a zakončení Hiaga. Senická obrana v prvom polčase hrala na hlinených nohách a v 42. min "dopriala" Szarkovi veľa priestoru pred šestnástkou a dunajskostredský útočník strelou do pravého horného rohu opäť dostal hostí do vedenia.

Druhý polčas sa začal likvidačným zákrokom Szarku na domáceho Kóňu, ktorý skončil v nemocnici. Szarka najskôr uvidel z rúk rozhodcu Valáška iba žltú kartu, ale keď hlavný rozhodca videl ako vyzerá "dokaličená" Kóňova noha, okamžite vytiahol červenú kartu. Domáci sa ihneď pustili do ofenzívy a chceli využiť početnú výhodu na otočenie vývoja zápasu. Piroskovu strelu z voleja v 54. nmin brankár Penksa vyškriabal na rohový kop a po Irobisovej hlavičke chýbal senickému kapitánovi iba krok, aby loptu usmernil do siete. Chvátalova strela letela tesne vedľa bránky a Irobisovu strelu brankár Penksa vyrazil na rohový kop. Gólu sa Záhoraci dočkali v 79. min, keď po prihrávke Irobisa sa v šestnástke presadil Piroska a strelou k pravej žrdi strelil svoj 10. gól sezóny. O malú chviľu mohli ísť domáci do vedenia, lopta po Irobisovej tečovanej strele takmer skončila v dunajskotredskej sieti. Nervózny zápas vyvrcholil ešte v 86. min, kedy po druhej žltej karte bol prísne vylúčený Opiela. Hoci sa nadstavovalo 5 minút, na skóre záopasu sa už nič nezmenilo.

Hlasy:

Pavel Hapal, tréner Senice: "Na srdci mám toho veľmi veľa. Je mi veľmi ľúto Tomáša Kóňu, čo sa mu stalo. Slovenský reprezentant a vynikajúci futbalista možno dnes prišiel o zvyšok svojej kariéry. Ak v tom tréner hostí nevidel úmysel, tak je mi ľúto aj jeho. Takéto zákroky na ihrisko nepatria. Takto si ničiť svojich vlastných futbalistov, reprezentantov. Szarka mu tú nohu zlomil úmyselne. Je mi z toho zle, hodnotiť nemám viac čo."

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "Do zápasu sme vstúpili dobre. Odohrali sme výborný prvý polčas. Dvakrát sa domáci dokázali vrátiť do zápasu, nakoniec sme odchádzali do kabín s jednogólovým vedením. Bohužiaľ, v druhom polčase sa stalo to, čo sa stalo. Za zákrok Szarku sa ospravedlňujem. V jeho zákroku určite úmysel nebol. Prajem Tomášovi skoré uzdravenie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok