Hry Commonwealthu otvorí demolícia mrakodrapov

SITA
4.4.2014 16:36

Takéto otvorenie športového podujatia tu ešte nebolo. Slávnostný úvod tohtoročných XX. hier Britského spoločenstva národov v Glasgowe bude sprevádzať pád piatich výškových budov na Red Road, ktoré 50 rokov tvorili siluetu severovýchodnej časti mesta.

Hry Commonwealthu otvorí demolícia mrakodrapov
SITA

Každá veža má 30 poschodí a ich demolíciu originálne začlenili do rámca ceremoniálu, ktorý je naplánovaný na 23. júla. Priamo na štadióne Celtic Park budú diváci sledovať nezvyčajné veľkolepé divadlo na 100 m širokej veľkoplošnej obrazovke.

Osem mrakodrapov na Red Road postavili v 60. rokoch minulého storočia, domov v nich našlo 5000 obyvateľov. Dva už zbúrali, jeden na adrese 33 Petershill Court zatiaľ zostane stáť, bývajú v ňom žiadatelia o azyl. Budovy patria Glasgow Housing Association a padnú za obeť plánovanej regenerácii tejto časti mesta.

"Je to privilégium môcť sa podeliť o tento historický a dramatický moment s obyvateľmi celého Škótska, či dokonca sveta. V priebehu niekoľkých sekúnd sa navždy zmení panoráma mesta. Nepoznám lepší spôsob, ako vykročiť v ústrety budúcnosti a zároveň si pripomenúť všetky ľudské životy späté s týmto miestom," cituje umeleckého riaditeľa hier Davida Zolkwera web insidethegames.biz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok