Schumacher javí náznaky vedomia, informovala jeho manažérka

TASR
4.4.2014 12:44

Bývalý legendárny jazdec F1 Michael Schumacher, ktorý je v kóme od decembrového pádu na lyžovačke, začína javiť náznaky vedomia. V piatok to pre svetové agentúry uviedla jeho manažérka Sabine Kehmová.

Schumacher javí náznaky vedomia, informovala jeho manažérka
SITA

Podľa Kehmovej sedemnásobný majster sveta efjednotky ukazuje chvíľkové momenty "prebúdzania a vedomia". "Michael robí pokroky. Spolu s celým lekárskym tímom v nemocnici v Grenobli stojíme pri ňom počas jeho dlhého a náročného boja a zostávame optimistickí," povedala pre agentúru AP.

Nemcova manažérka už pre štvrtkové vydanie denníka Bild uviedla, že proces jeho prebúdzania z kómy javí povzbudivé náznaky zlepšenia. Vo viacerých médiách sa objavili správy, že Schumachera by lekári mohli prepustiť do domáceho liečenia, Kehmová tieto správy nepotvrdila.

Štyridsaťpäťročný Nemec je od decembrového pádu na lyžovačke v alpskom stredisku Meribel v kóme a lekári sa ho snažia pomaly prebúdzať z umelého spánku. Držiteľ viacerých rekordov v efjednotke narazil 29. decembra mimo upravenej časti zjazdovky do skaly a utrpel vážne zranenia hlavy. Po dvoch operáciách mozgu je v umelom spánku už 96 dní, s jeho prebúdzaním začali lekári 30. januára.

Manažérka najúspešnejšieho pilota v dejinách F1 zároveň poďakovala za sympatie, ktoré Schumacherovi fanúšikovia vyjadrujú. Bližšie informácie ohľadom jeho zdravotného stavu odmietla zverejniť.

"Prosíme verejnosť o pochopenie, nebudeme zachádzať do detailov. Je to kvôli jeho rodine a takisto preto, aby mohol tím odborníkov naďalej nerušene pracovať," dodala Kehmová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok