Košice jedno víťazstvo od finále

SITA TA3
1.4.2014 19:44

Hokejisti Košíc zvíťazili v utorkovom piatom zápase semifinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy v domácom prostredí nad hráčmi ŠHK 37 Piešťany 3:0. "Východniari" sa ujali vedenia 3:2 na zápasy, séria sa hrá sa na štyri víťazstvá.

Dva góly košického tímu strelil Richard Jenčík, z nich jeden jeho presný zásah bol z trestného strieľania, favorita poslal do vedenia v 27. min Marek Svatoš.

Košiciam chýba k postupu do extraligového finále jedno víťazstvo, to môžu dosiahnuť už v šiestom stretnutí vo štvrtok 3. apríla o 17.00 h na piešťanskom ľade. 

Hokej - Tipsport extraliga - Slovnaft play-off - semifinále - piaty zápas (hrá sa na štyri víťazstvá) - utorok: 

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) - stav série: 3:2
Góly: 27. Svatoš (Sojčík, Bicek), 31. R. Jenčík (z tr. strieľania), 59. R. Jenčík (M. Bartánus) 
Vylúčení: 4:4, navyše: T. Melichárek (Piešťany) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, T. Orolin - Gajan, Smrek, 4043 divákov 

Zostavy:
Košice: Staňa - Štrbák, Cebák, Šeda, Macejko, Deyl, Klouček, od 22. min Hinďoš - R. Jenčík, P. Bartoš, M. Bartánus - Jokeľ, Matúš Chovan, Svatoš - Sojčík, Češík, Bicek - D. Pašek, Hrnka, Skalický 
Piešťany: Tomek - Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník - S. Saliji, Peško, Lušňák - T. Melichárek, Mišura, V. Nemec - Haring, Hamrák, Románek - Holovič, Schmidt, Stupka

Košičania mali mimoriadne ospalý začiatok, tempo z ich strany nebolo hodné play-off a v 10. min bol pomer striel na bránku 11:1 v prospech Piešťan. Hosťujúci Stupka však neprekonal Staňu. V 11. min mal príležitosť Bicek, ale Tomek stál dobre. V 15. min mohol dostať svoj tím do vedenia Románek, ale Staňa podržal svojich spoluhráčov. Košický gólman kryl aj Melichárkov pokus.

V úvode druhého dejstva trafil Sojčík brankára Tomeka. V 27. min hrali domáci presilovku, Jenčíkova možnosť volala po góle, Tomek zázračne zasiahol, na Svatošov pokus pod hornú žrď však už nestačil - 1:0. V 31. min mali Košice po faule na Jenčíka výhodu trestného strieľania, ten poslal brankára na opačnú stranu a zvýšil na 2:0. V 32. min Tomeka ani na dva razy neprekonal Bartánus, Pašek z dobrej pozície mieril vedľa.

Tretia tretina sa dohrávala v pokojnom tempe. Favorizovaní Košičania si strážili dvojgólový náskok a dve minúty pred koncom ho ešte zvýraznil počas piešťanskej hry bez brankára Jenčík - 3:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok