Košice vyrovnali semifinále s Piešťanmi

SITA
29.3.2014 19:35

Hokejisti HC Košice vyrovnali stav semifinálovej série Slovnaft play-off Tipsport extraligy s ŠHK 37 Piešťany na 2:2. V sobotňajšom štvrtom súboji vyhrali oceliari v kúpeľnom meste 4:1, keď o výsledku rozhodli najmä dva góly v rozpätí 15 sekúnd v 35. min.

Košice vyrovnali semifinále s Piešťanmi
SITA

Semifinálová séria sa teraz sťahuje do Košíc, kde sa bude hrať v utorok 1. apríla piaty duel. Do Piešťan sa oba tímy vrátia na šieste stretnutie o dva dni neskôr.

Hokej - Tipsport extraliga - Slovnaft play-off - semifinále - štvrtý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá): 
ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 1:4 (1:2, 0:2, 0:0) - stav série: 2:2
Góly: 7. Melichárek (V. Nemec, Brňák) - 9. Jenčík, 15. Češík (Bicek, Sojčík), 35. M. Bartánus (Štrbák, Sojčík), 35. Jokeľ (Klouček) 
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Sčensný, Šefčík, 2152 divákov 

Zostavy:
Piešťany: Šúrek - Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, A. Hruška, Cuník - S. Saliji, Peško, Lušňák - T. Melichárek, Mišura, V. Nemec - Haring, Hamrák, Románek - Chylo, Holovič, Stupka 
Košice: Staňa - Štrbák, Černák, Šeda, Kolba, Deyl, Klouček, Cebák, Macejko - Jenčík, P. Bartoš, M. Bartánus - Jokeľ, Matúš Chovan, Svatoš - Sojčík, Češík, Bicek - D. Pašek, Hrnka, Skalický 

Domácich, posilnených piatkovou výhrou, mohol už v 3. min zmraziť Skalický, ale Šúrek akrobaticky zasiahol a zachránil. V presilovke v 7. min sa dočkali fanúšikovia Piešťan, keď Melichárek otvoril skóre. Havrani sa dlho z vedenia neradovali, po chybe Bučku vyrovnal v 9. min Richard Jenčík. Košického útočníka musela o pár minút vyniesť zdravotná služba na nosidlách po jeho zrážke s Bartánusom, od druhej tretiny bol však opäť v zostave. Košice počas jeho absencie otočili skóre, v 15. min dostal ideálnu prihrávku medzi obrancov Češík a nedal brankárovi Šúrekovi žiadnu šancu. V posledných sekundách prvej tretiny trafil Nemec do žŕdky.

V 23. min mal veľkú šancu pri presilovke domáci Drgoň, ale trafil len Staňu. Domáci potom nevyužili dlhú presilovku o dvoch hráčov a za nepremenenú možnosť pykali. V rozpätí 15 sekúnd 35. min skórovali Bartánus a Jokeľ a bolo 1:4. V záverečnej časti hry si oba tímy vypracovali pár šancí, brankári však už nepustili za svoj chrbát žiaden puk. Bodku za súbojom dala pästná výmena, v ktorej boli najaktívnejší Brňák a Deyl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok