Extraliga - Banská Bystrica - Nitra 6:3

SITA
9.12.2011 20:34

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 29. kolo: HC'05 Banská Bystrica - HK Nitra 6:3 (2:1, 3:2, 1:0) Góly: 5. V. Kútny (Jokila, Bambúch), 11. Jabrocký (Tománek, Hvila), 25. M. Grman (Hvila, Cebák), 32. Jabrocký (Cebák), 39. Hvila (M. Grman, Paľov), 59. Hvila (Tománek) - 7. Mašlonka (Fojtík), 31. G. Saliji (M. Štefanka), 37. M. Štefanka (Mašlonka) Vylúčení: 4:11 na 2 min, navyše: G. Saliji a Valčák (obaja Nitra) obaja 10 min za nešp. správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Gajan, Gavalier, 1349 divákov

Extraliga - Banská Bystrica - Nitra 6:3

Zostavy:
Banská Bystrica: Kostúr - Cebák, Brňák, Paľov, M. Grman, Kubka, Bambúch, Cunik - Tománek, Jabrocký, Hvila - Kristoffersson, Heizer, M. Kokavec - Marcinek, Jokila, V. Kútny - Nemček, Češík, Lamper 
Nitra: Čiliak - Rais, Ďurák, Kružík, Kapčák, Pavol Gurčík, M. Hruška, Árvay, König - G. Saliji, P. Barinka, M. Štefanka - Mašlonka, Valčák, Fojtík - S. Saliji, T. Hrnka, H. Ručkay - Šumichrast, Martin Segľa, Púchovský 

V Banskej Bystrici sa hral zaujímavý a pomerne rýchly hokej s množstvom gólových situácii. Do vedenia išli domáci v 5. min, keď Jokila prihral Kútnemu, ten išiel sám na Čiliaka a blafákom ho prekonal. O necelé dve minúty neskôr hostia odpovedali, puk po Fojtíkovej prihrávke z ľavej strany usmernil za Kostúra útočník Mašlonka. Banskobystričania využili presilovku v 11. min, tentoraz z ľavej strany Tománek prihrával puk na Jabrockého a ten sa presadil pri vzdialenejšej žrdi - 2:1. V 16. min mohol skórovať staronový hráč v domácom drese Hvila, ktorý dvakrát neúspešne preveril gólmana Nitry. Najväčšiu šancu spálil v 18. min Kristoffersson, v presilovke nedal puk do odkrytej bránky.

V druhej tretine to Banskobystričanom vyšlo v presilovke štyroch proti trom, keď sa obranca M. Grman presadil strelou z pravého kruhu - 3:1. Hostia však ožili, v polovici zápasu ešte Mašlonka v šanci zaváhal, keď nemieril presne, ale po vyhratom buly M. Štefanku sa v 31. min švihom presadil G. Saliji. Domáci odpovedali o 73 sekúnd neskôr, keď Jabrocký aj napriek faulu M. Baču strieľal spoza kruhov presne k žrdi. M. Grman potom "odmietol" dve šance, mohol streliť druhý gól, ale Čiliaka neprekonal. Domáci nevyužili presilovku, a keď z trestnej vykorčuľoval M. Štefanka, tak po prihrávke Mašlonku sa skúsený hokejista Nitry napokon presadil v sóle a znížil na 4:3. Domáci však opäť odskočili, po nevyužitej šanci Valčáka sa potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš, trestal Hvila švihom z spomedzi kruhov, puk išiel pod hornú žŕdku.

V tretej tretine neprišiel očakávaný nápor Nitranov, viac z hry mali domáci. V tlačenici pred Čiliakom sa Banskobystričania nepresadili a na opačnej strane mohol skórovať Valčák. V 53. min Bambúch obišiel bránku a Jokila sa nepresadil zoči-voči gólmanovi Nitry. V závere to domácim vyšlo - Tománek sa hral s pukom, po strate ho opäť získal, poslal pred bránu Hvilovi, ktorý nezaváhal a zvýšil na konečných 6:3.

Hlasy:
Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Konečne sme po dlhej dobe odohrali zápas, v ktorom sme stále viedli, hoci súper nepríjemne doťahoval, no stále sme dokázali odraziť jeho snahu. Som rád, že nové posily sa ukázali vo veľmi dobrom svetle a rozhodli nám zápas. Rovnako ma teší, že máme tri body, lebo postavenie v tabuľke je veľmi nepríjemné a body musíme zbierať hlavne doma." 
Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): "Prišli sme sem s cieľom uhrať iný výsledok. Chceli sme sa popasovať s neúspešnými výsledkami a zmenami v tíme o lepší výsledok. Nepodarilo sa nám to, veľkú úlohu zohrali naše časté oslabenia. Dostali sme v nich aj dva góly a stáli nás veľa síl, a to hlavne u kľúčových hráčov. Druhou vecou bolo, že keď sme sa dali kontaktný gól, nasledoval pomerne lacný gól do našej bránky a súper nám zase odskočil."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok