Prokuratúra odmietla aj druhú kauzu bývalého šéfa daniarov Mikulčíka

TASR TA3
25.3.2014 15:21

Okresná prokuratúra Košice I zrušila rozhodnutie vyšetrovateľa, ktorým obvinil bývalého riaditeľa Daňového riaditeľstva SR Miroslava Mikulčíka z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mesárová.

Ide už o druhú Mikulčíkovu kauzu, ktorej vyšetrovanie prokuratúra zastavila.

Exriaditeľa daniarov vyšetrovala polícia v súvislosti so sťahovaním košického daňového úradu do nových priestorov a predtým tiež v súvislosti s novým daňovým informačným systémom. "Nedopustil som sa žiadneho trestného činu. Obvinenia voči mojej osobe považujem za súčasť politickej hry a intríg," uviedol pre TASR Mikulčík. Zopakoval, že svoje bývalé rozhodnutia realizoval v súlade so zákonom a internými pravidlami daňového riaditeľstva.

Úvahy o možných škodách, ktoré by vznikli štátu jeho konaním, dôrazne odmietol. "Práve naopak. Riešenia, ktoré som presadzoval, šetrili štátu milióny eur a mali odhaľovať najväčších daňových podvodníkov," zdôraznil. Naznačil, že sa najmä v košickej kauze mohol stať obeťou boja lokálnych politických skupín. "Nakoľko bolo moje meno vo verejnosti neoprávnene znevážené a pošliapané, pripravujem žalobu vo veci ochrany osobnosti. Občiansky zákonník by mal chrániť každého občana, vrátane mňa," uzavrel Mikulčík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok