Košice vyhrali prvý duel semifinále proti Piešťanom

SITA TA3
24.3.2014 19:34

Hokejisti HC Košice zvíťazili v pondelkovom prvom zápase semifinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy doma nad hráčmi ŠHK 37 Piešťany 4:1. Košičania sa ujali vedenia 1:0 na zápasy v sérii hranej na štyri víťazstvá. Druhý duel je na programe v utorok 25. marca opäť v Košiciach.

Košice vyhrali prvý duel semifinále proti Piešťanom
SITA

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) - stav série 1:0
Góly: 22. Deyl (Češík), 24. Spilar (R. Jenčík, P. Bartoš), 31. P. Bartoš (Spilar, R. Jenčík), 53. Hrnka (M. Bartánus, Kolba) - 36. Stupka (Holovič, Cuník) 

Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Korba, Rovenský, 3089 divákov 

Zostavy:
Košice: Staňa - Kolba, Klouček, E. Černák, Štrbák, Deyl, Cebák - Bicek, Hrnka, M. Bartánus - Spilar, P. Bartoš, R. Jenčík - Skalický, Češík, Jokeľ - Hinďoš, Matúš Chovan, Boltun 
Piešťany: Šúrek - Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník - S. Saliji, Peško, Lušňák - T. Melichárek, Mišura, V. Nemec - Románek, Hamrák, Haring - Stupka, Holovič, Chylo 

Aj keď v prvej tretine úvodného súboja semifinálovej série diváci gól nevideli, brankári na oboch stranách sa nenudili. Češík už v 2. min zamestnal hosťujúceho Šúreka. Na druhej strane musel pred Lušňákom zasahovať Staňa. V 5. min pálil bez prípravy Češík, piešťanský brankár bol opäť pozorný. V 7. min pri hre štyroch proti štyrom vychytal aj Spilara a neprekonal ho ani Bartánus. V 12. min pri presilovke spravil domáci Klouček chybu, Lušňák sa dostal do nájazdu, ale stroskotal na Staňovi. Chylo potom mieril tesne vedľa. V 17. min už ležal Staňa na ľade, puk zostal pred prázdnou bránkou Košíc, ale hostia to nevyužili.

Nástup do druhej dvadsaťminútovky vyšiel lepšie oceliarom, otvárací gól série strelil od modrej čiary Deyl. V 24. min bol na konci peknej akcie Spilar, ktorý zakončil elegantne pomedzi betóny hosťujúceho brankára - 2:0. Aj o tretí gól Košíc sa postaral druhý útok. Spilar vrátil puk Bartošovi a ten prekonal Šúreka. Domáci Staňa zneškodnil v 32. min Chylov nepríjemný pokus. Košická defenzíva nechala v 36. min priveľa priestoru Stupkovi a ten bekhendom znížil na rozdiel dvoch gólov. Bicek chcel vzápätí prinavrátiť trojgólové vedenie na stranu domácich, no jeho ranu zastavila žŕdka.

Domáci v tretej tretine bez problémov kontrolovali dianie na ľade. V 52. min mal Bartoš na hokejke štvrtý gól, netrafil však bránku. O minútu neskôr v presilovke z bodu na vhadzovanie napriahol Hrnka a Šúrek kapituloval po štvrtý raz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok