Hamšík: Do konca je ešte dostatok kôl, chceme postúpiť do LM

SITA TA3
24.3.2014 18:37

Futbalisti talianskeho klubu SSC Neapol pokračujú tento rok v kolísavých výkonoch, v nedeľu prehrali v dôležitom ligovom súboji 29. kola Serie A doma s Fiorentinou 0:1.

Hamšík: Do konca je ešte dostatok kôl, chceme postúpiť do LM
SITA

Už v 37. min musel opustiť ihrisko domáci ľavý obranca Faouzi Ghoulam, keď mu hlavný rozhodca ukázal červenú kartu po zákroku na Marka Bakiča. O výsledku rozhodol tri minúty pred koncom skúsený španielsky krídelník Joaquín Sánchez. Slovenský reprezentant a úradujúci futbalista roka v SR Marek Hamšík odohral v drese SSC celé stretnutie.

"V úvodnej polhodine sme boli aktívnejší, dvakrát som vystrelil na bránku hostí aj ja, ale gólman Fiorentiny bol na mieste. V 37. min prišiel dôležitý moment, keď arbiter vylúčil spoluhráča Ghoulama. Hodinu sme hrali desiati, čo poznačilo priebeh stretnutia," povedal Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku a dodal: "Myslím si, že sme neboli horším tímom, minimálne na jeden bod sme mali. Posledné dva zápasy nám nevyšli podľa predstáv. Aj taký je futbal, patria k nemu aj neúspechy. My však veríme v naše schopnosti a chceme uspieť už v najbližšom stretnutí. Do konca súťaže zostáva ešte deväť kôl. Pôjdeme od zápasu k zápasu. Bilancovať budeme po skončení sezóny. Chceme dosiahnuť náš cieľ - postup do Ligy majstrov."

Neapolu sa v tomto roku už tak nedarí ako v úvode sezóny. Z ostatných desiatich ligových zápasov má bilanciu 4 - 4 - 2 a po osemfinálovej konfrontácii s FC Porto (0:1 vonku, 2:2 doma) neúčinkuje už ani v Európskej lige. Hráčov SSC môžu mrzieť najmä domáce remízy s Chievom Verona, FC Janov či nedeľňajšia prehra s Fiorentinou. Neapol sa drží na tretej priečke Serie A (poslednej zaručujúcej postup do LM, pozn.) s 58 bodmi, ale štvrtá Fiorentina mu už dýcha na krk - má sedembodový odstup.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok