UEFA zatvorila Bayernu divácky sektor za hanlivé transparenty

TASR
24.3.2014 14:04

Európska futbalová únia (UEFA) potrestala nemecký Bayern Mníchov za hanlivý transparent v zápase Ligy majstrov 2013/2014 s Arsenalom Londýn. Do jedného diváckeho sektoru tak nebudú mať jeho fanúšikovia prístup v domácom stretnutí štvrťfinále LM s Manchestrom United, informovala agentúra Reuters.

UEFA zatvorila Bayernu divácky sektor za hanlivé transparenty
SITA/AP

Na incident upozornila organizácia Futbal proti rasizmu v Európe (FARE). Na transparente bola karikatúra nemeckého reprezentanta v službách Arsenalu Mesuta Özila. Pod jeho zobrazením bol umiestnený homofóbny slogan "Homosexuálni kanonieri". "Kanonieri" je prezývka, ktorú majú hráči londýnskeho klubu.

Sektor zostane zatvorený v štvrťfinálovej odvete v Allianz Arene 9. apríla. UEFA tiež potrestala úradujúceho európskeho šampióna pokutou 10.000 eur, keďže mu "spočítala" aj ďalší nevhodný transparent s politickým sloganom "Nie pre rasizmus, áno pre Kosovo". Ten zachytili televízne kamery a podľa paragrafu 16 pravidiel UEFA sú transparenty s politickou tematikou zakázané a za ich umiestnenie sú zodpovední organizátori domáceho klubu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok