Barcelona porazila Real v El Clasicu

TASR TA3
24.3.2014 06:24

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v 168. ligovom El Clasicu na pôde Realu Madrid 4:3. V šlágri 29. kola Primera division zaznamenal hetrik na strane hostí Lionel Messi.

Barcelona porazila Real v El Clasicu
SITA

Argentínsky legionár tak vo všetkých doterajších súťažných súbojoch s "bielym baletom" dal už 21 gólov, čo je o tri viac ako má na konte legendárny kanonier madridského klubu Alfredo di Stefano. Katalánsky gigant po výhre v Madride zostáva v hre o majstrovský titul, na konte má 69 bodov, teda o jeden bod menej ako druhé Atletico Madrid a vedúci Real Madrid.

Derby na San Bernabeu malo od úvodu vysokú úroveň. Už v 7. minúte Messi vysunul Iniestu a ten strelou z ľavej strany potrestal zlé priestorové bránenie domácich. Akcie Realu Madrid ťahal väčšinou agilný di Maria, ale Benzema jeho prvú tutovku na podnose odmietol. Na druhej strane dostal kolmicu za obranu Messi, ale z gólovej parkety mieril nepresne. "Biely balet" sa po úvode otrepal a v rozpätí siedmich minút otočil skóre. Na oba góly Benzemovi asistoval strieľanými centrami Di Maria, pričom prvý dal hlavou a pri druhom si loptu najskôr spracoval na stehno a následne pálil z voleja. Keď sa zdalo, že domáci majú pevne opraty zápasu v rukách, Messi si narazil loptu do šestnástky a strelu umiestnil po zemi do siete - 2:2. V 54. minúte Alves fauloval tesne pred šestnástkou Cristiana Ronalda, ale hlavný arbiter Undiano ukázal na biely bod. Portugalský kanonier sa nemýlil a z bieleho bodu dal svoj 26. ligový gól v sezóne a trinásty v El Clasicu - 3:2. Ďalší dôležitý moment prišiel po hodine hry, keď Ramos zastavil nedovolene Neymara v šestnástke a okrem penalty dostal aj červenú kartu. Pokutový kop premenil na svoj druhý gól v zápase Messi. V 74. minúte Alvesovu krížnu delovku ešte zastavila žrď, ale hostia sa dočkali po prísnej penalte, ktorú s prehľadom premenil na svoj tretí gól Messi.

V doterajších 168. ligových zápasoch El CLasico vyhral Real Madrid 70-krát, 32 duelov skončilo nerozhodne a 66-krát sa tešili hráči katalánskeho klubu. Futbalisti "bieleho baletu" dali v spomínaných stretnutiach 274 gólov a Barcelona dosiahla 265 presných zásahov.


Futbalisti Atletica Madrid potvrdili úlohu favoritov v nedeľňajšom zápase 29. kola španielskej Primera division, keď zvíťazili na ihrisku Betisu Sevilla 2:0. Druhý gól zápasu v Andalúzii zaznamenal v drese Atletica Diego Costa, ktorý má na konte už 23 presných ligových zásahov.


sumáre - 29. kolo:
CA Osasuna - FC Sevilla 1:2 (0:2)
Góly: 90.+4 Acuna - 27. Samperio, 45.+1 Bacca (z 11 m)

Betis Sevilla - Atletico Madrid 0:2 (0:0)
Góly: 58. Gabi, 64. Costa. ČK: 56. Rodriguez (Betis)

FC Valencia - CF Villarreal 2:1 (2:0)
Góly: 35. a 44. Fuego - 83. Dos Santos

Real Madrid - FC Barcelona 3:4 (2:2)
Góly: 20. a 24. Benzema, 55. Ronaldo (11 m)- 7. Iniesta, 42., 65. a 84. Messi (druhý a tretí z 11 m). ČK: 63. Ramos (Real Madrid)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok