Škrtel je najlepším kanonierom spomedzi obrancov, sedí mu ofenzívny štýl

TASR
23.3.2014 13:16

Slovenský futbalový obranca Martin Škrtel bol pred začiatkom sezóny jednou nohou preč z Liverpoolu a špekulovalo sa o jeho odchode z Premier League. Nakoniec v tíme "The Reds" ostal a prežíva svoju životnú sezónu. V sobotňajšom ligovom zápase v Cardiffe sa na víťazstve 6:3 podieľal dvomi gólmi a na konte má už šesť presných zásahov. Podľa informácií skysports.com je 29-ročný stopér najlepším strelcom Premier League spomedzi obrancov.

Škrtel je najlepším kanonierom spomedzi obrancov, sedí mu ofenzívny štýl
SITA

Analytik Peter Fraser si dokonca všimol, že Škrtel strelil o dva góly viac ako jeho bývalý spoluhráč, 50 miliónový útočník Fernando Torres z Chelsea Londýn. V minulej sezóne odohral Škrtel pod kormidelníkom Brendanom Rodgersom len 25 ligových zápasov a sedemkrát nastúpil v Európskej lige. V lete sa hovorilo o jeho návrate do Zenitu Petrohrad a spomínal sa aj jeho odchod za bývalým koučom Rafaelom Benitezom do Neapolu. Škrtel sa však rozhodol, že zostane v Liverpoole. "Pred sezónou som si povedal, že zabojujem a ukážem všetkým, že som platným členom tímu a môžem hrať v základe. Na každom tréningu tvrdo pracujem a som rád, že sa to vypláca," povedal vo februári Škrtel, ktorý do Liverpoolu prišiel v roku 2008 zo Zenitu za 6 miliónov libier. V tejto sezóne nastúpil na 31 zápasov vo všetkých súťažiach a to je ešte len marec.

V Cardiffe zaznamenal svoj druhý dvojgólový zápas v sezóne, pred 42 dňami sa mu podobný kúsok podaril v šlágri proti Arsenalu Londýn. Škrtel v 41. minúte perfektne vložil ľavú nohu do prudkého centra Coutinha a z päťky vyrovnal na 2:2. Po prestávke si opäť zobral slovo slovenský stopér a po rohu hlavou dostal svoj tím prvýkrát v zápase do vedenia. Škrtel si pripísal aj gólovú prihrávku, keď po jeho dlhom odkope zavŕšil hetrik uruguajský kanonier Luis Suarez. Slovenskému obrancovi sedí ofenzívny štýl trénera Rodgersa, viac sa dostáva dopredu a prichádzajú aj góly. Liverpool ich v tejto sezóne strelil najviac v histórii klubu, už 82, čo je najviac v celej Premier League. Historický rekord drží Chelsea Londýn, ktorej sa podarilo skórovať 103-krát. "The Reds" môžu osem kôl pred koncom v súčasnej streleckej forme tento rekord atakovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok