KDH ešte neuzavrelo Hrušovského prehru, poslanci by chceli zmeny

TASR
23.3.2014 11:33

Kresťanskí demokrati ešte neuzavreli prehru Pavla Hrušovského v prezidentských voľbách. Situáciu má riešiť predsedníctvo 4. apríla. Podľa niektorých poslancov to mohlo byť aj skôr. KDH by si podľa nich malo priznať, že urobilo chyby a vyvodiť zodpovednosť. Ako by mala vyzerať, kto by mal odstúpiť a či vôbec, otvorene povedať nechcú.

KDH ešte neuzavrelo Hrušovského prehru, poslanci by chceli zmeny
SITA

Jozef Mikloško by bol rád, keby došlo k zmene v poslaneckom klube aj v predsedníctve KDH. Neúspešný kandidát Hrušovský by mal podľa neho povedať, čo urobí. Mikloško priznáva, že chýb bolo veľa. "Kampaň nebola veľmi dobrá, stále dúfali v zázrak, ale vedeli, že to je nereálne. Bolo jasné, že to bude fiasko," uviedol.

Nazdáva sa, že 3,3-percentný výsledok, ktorý dosiahol v prezidentských voľbách Hrušovský, nebol len jeho, ale patrí všetkým. Podľa Mikloška ani Ľudová platforma, v ktorej boli združené KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd, nebolo dobré zoskupenie.

Mikloško súhlasí, že nízka podpora môže znamenať odmietnutie starých politikov. "Je to signál, že staré šunky nechceme," poznamenal s tým, že KDH by "to určite nemalo zabaliť". Radoslava Procházku považuje za talentovaného a šikovného politika, ale myslí si, že je ešte "v postpubertálnom veku". Podľa Mikloška je tiež v politike osamotený. "On nemá spojencov, spoločníkov, každý mu vadí. Keď ich nenájde, tak sa v parlamente stratí," povedal.

O chybách KDH otvorene hovorí aj Alojz Přidal. "Paľo Hrušovský bol dobrý kandidát, bohužiaľ, nezvoliteľný, a to sme mohli vedieť. Výsledok volieb bol neúspech a naši voliči aj členovia očakávajú, že bude vyvodená zodpovednosť," povedal. Nechcel prezradiť, kto by mal podľa neho zodpovednosť vyvodiť. Zdôraznil len, že si KDH musí priznať aj omyly.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok