Sagan vyhral bodovaciu súťaž na Tirreno - Adriatico

SITA TA3
18.3.2014 16:31

Španielsky cyklista Alberto Contador sa stal celkovým víťazom pretekov Tirreno - Adriatico, na ktorých Slovák Peter Sagan vyhral bodovaciu súťaž.

Utorňajšiu záverečnú 7. etapu, ktorou bola časovka na 9,1 km v San Benedette del Tronto, ovládol Talian Adriano Malori, ktorý trať zvládol za 10:13 min. Jazdec tímu Movistar zdolal časovkárskych špecialistov: na druhom mieste skončil s odstupom 6 sekúnd Fabian Cancellara zo Švajčiarska, tretí bol Bradley Wiggins z Veľkej Británie a štvrtý úradujúci majster sveta v tejto disciplíne, Nemec Tony Martin.

Contador v celkovom poradí triumfoval pred Nairom Quintanom z Kolumbie a Čechom Romanom Kreuzigerom. Španiel v utorok obsadil 29. miesto, keď dosiahol čas 10:54 min. S Quintanom prehral na trati časovky o 3 sekundy, ale z predchádzajúcich etáp mal dostatočný vyše dvojminútový náskok.

Peter Sagan v utorňajšej jazde proti chronometru zaostal za víťazným Malorim o 39 sekúnd. Po pondelňajšom 3. mieste mal dostatočný náskok na súperov na to, aby sa stal víťazom bodovacej súťaže.

"Dlho po prekročení cieľovej čiary som nemohol uveriť, že som dosiahol tento kvalitný čas. Dnešné víťazstvo je ako zo sna. Mojím tohtoročným cieľom bolo priblížiť sa čo najviac k elitným svetovým časovkárom. Ukazuje sa, že som na správnej ceste," vyhlásil pre taliansku televíziu Rai Malori.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok